Svijet

Automatizacija noćne straže za BMW

Krađa automobila veliki je rizik za salone automobila, a posebno za premium marke. Prodavač luksuznih automobila Eden Auto Premium BMW sagradio je novi salon i parking u Bordeauxu u Francuskoj, gdje prodaje nove i polovne automobile. Kako bi zaštitili veliki broj vozila, istraživali su i upoređivali tehnologije te odabrali Hikvision, odnosno Faurie Telecom kao instalatera.

Izazov
Klijent je želio samostalan sistem, koji će pojednostaviti sigurnosne operacije i biti integrisan s postojećim nadzornim sistemom, kojim upravlja Securitas, kako bi smanjili troškove radne snage.

Pred tehničarima je stajalo nekoliko izazova. Sistem treba preduprijediti lukavost uljeza, koji su danju pribjegavali skrivanju ispod automobila, kada se mogu neprimjetno uvući, kako bi noću mogli lutati po zatvorenoj garaži, izbjegavajući aktiviranje sistema za zaštitu perimetra. To je značilo da rješenje mora pružiti snimanje uživo i noću.

S obzirom na to da se na lokaciji vihori mnogo zastava, lažni alarmi su bili poseban problem – one bi ih redovno aktivirale. Sistem ih je trebao minimizirati kako bi se smanjili ukupni troškovi.

Rješenje
Hikvisionov konvergirani sistem je rješenje. U njegovom centru je Hikvisionov sigurnosni radar (DS-PR1-60) za sprečavanje provala. Radar ima veliko područje nadzora i izvrsno radi noću, bez obzira na vremenske prilike. To znači da su lažni alarmi svedeni na minimum. Dodatna prednost mu je to što može pozicionirati ljude i vozila na mapi, što ga čini vrlo korisnim za potrebe praćenja.

Tu na scenu stupaju DarkFighter IR mrežne Speed Dome PTZ kamere (DS-2DF8225IX-AEL), koje su povezane s radarom za automatsko praćenje. Ako se detektuje događaj, kontrolni centar automatski prima alarm i može koristiti PTZ funkciju za automatsko praćenje uljeza. DarkFighter kamere također su namijenjene za rad noću, tako da su idealne za ovo rješenje.

Koordinacija sistema vrši se pomoću AcuSense kamera (DS-2CD2686G2-IZS), AcuSense 4K mrežnog snimača (DS-7716NXI-I4) i PoE prekidača (DS-3E0510P-E). Konačno, HikCentral pruža VMS iskustvo prilagođeno korisniku, posebno dizajnirano za integraciju svih Hikvisionovih proizvoda kako bi se kreiralo besprijekorno sigurnosno rješenje.

Christophe Chamand iz Faurie Telecoma kaže: “Vrlo smo zadovoljni Hikvisionovim inovativnim proizvodima i uslugom na mjestu događaja. Od pretprodaje i narudžbe do tehničke podrške i servisa, Hikvision je s nama tokom cijelog procesa, osiguravajući uspješnu instalaciju i sretnog kupca.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *