Vatrodojava

Axis EN štiti bugarsku Komisiju za komunikacije

U okviru projekta velikog renoviranja, sjedište Regulatorne komisije za komunikacije Bugarske bit će zaštićeno Advancedovim vrhunskim protivpožarnim sistemima. Cilj je smanjiti broj lažnih uzbuna
Piše: Jeremy Mountain, šef odjela za PR i medije, Advanced
E-mail: jmountain@advancedco.com

Advanced je jedan od lidera u razvoju i proizvodnji inteligentnih protivpožarnih sistema. Odlične performanse, kvalitet i lakoća korištenja njegovih proizvoda rezultirali su opremanjem lokacija širom svijeta, od instalacija s jednom centralom do velikih mreža s više lokacija. Asortiman kompanije Advanced uključuje kompletne sisteme za detekciju požara, višeprotokolne centrale te sisteme za gašenje vatre i vatrodojavu. Smještena u Sofiji, Regulatorna komisija za komunikacije (CRC) osnovana je 2002. godine kao nezavisna državna agencija koja pod svojom nadležnošću ima upravljanje svim elektronskim komunikacijama u Bugarskoj i njihovo regulisanje. Nedavnu nadogradnju protivpožarnog sistema u prostorijama komisije proveo je Advancedov partner FireTech Engineering. U okviru projekta postavljen je Axis EN sistem u kombinaciji s detektorima dima i Advancedovim AlarmCalm rješenjem za smanjivanje broja lažnih uzbuna.

Fleksibilnost
“Zgrada Regulatorne komisije za komunikacije u Sofiji najnoviji je visokoprofilni objekat u Bugarskoj koji je zaštićen Advancedovim centralama. Naše Axis EN centrale su predvodnici na tržištu i nude potrebne peformanse, pouzdanost i fleksibilnost za objekte kao što je ovaj”, rekao je opisujući projekat Advancedov šef prodaje Etienne Ricoux. AlarmCalm je besplatna nadogradnja Advancedovog softvera i firmvera, koja koristi brze i robusne mreže i centrale kako bi omogućila najbolje moguće rješenje za odgode signalizacije radi verifikacije alarma. Ona omogućava rafinisanje strategije za smanjivanje broja lažnih uzbuna na određenoj lokaciji, uz istovremeno uzimanje u obzir potreba ljudi u objektu i prostor u kojem se koristi. Također sadrži AlarmCalm petlju, koja stanarima ili podučenom osoblju omogućava da odrede vjeruju li da je signal u njihovoj blizini uzrokovan lažnom detekcijom. Axis EN je usklađen sa EN54, 2, 4 i 13 standardima, a centrale se mogu koristiti u formatu jednostruke petlje i jednostruke centrale ili se jednostavno konfigurisati u brze mreže s više petlji i 200 tačaka, koje pokrivaju izuzetno velike prostore. Lakoća instalacije i podešavanja, kao i podrška za veliki broj perifernih uređaja znače da se Advancedov sistem može prilagoditi za upotrebu u gotovo svakoj situaciji.

Mozak i kičma sistema
Axis EN također podržava TouchControl, Advancedov sporedni (repeater) terminal sa 10-inčnim HD ekranom i daljinskom kontrolom, koji omogućava dinamično izvještavanje i kontrolu putem jedinstvenog interfejsa, koji uključuje aktivne mape i planove zona. „Odredili smo da Axis EN bude mozak i kičma sistema za zgradu CRC-a budući da znamo da on nudi najviši nivo kvaliteta i pouzdanosti. Klijent je želio sistem koji bi izbjegao lažne uzbune i nudio mogućnost budućeg proširenja ili nadogradnje, što s Axis EN-om i AlarmCalmom možemo garantovati”, rekao je Rossen Kolev, direktor FireTech Engineeringa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *