Fizička zaštita

Aziguard objedinjuje analitiku i fizičku zaštitu

Budnost i ekonomičnost su u svijetu sigurnosti najvažniji faktori. Zato pravu revoluciju u svijet fizičke zaštite uvodi konvergencija tradicionalnog zaštitarstva i videoanalitike. Jedna od najvažnijih prednosti ove integracije  je ušteda troškova

By: Doru Asmarandei, izvršni direktror, AziTrend; E-mail: doru.asmarandei@azitrend.ro

Aziguard je napredni softver za upravljanje videozapisima s integrisanim modulima za videoanalitiku i, kao takav, ima ulogu predvodnika ove transformacije jer nudi značajnu optimizaciju budžeta uz povećanje sigurnosnih mjera.

Konvencionalna sigurnosna paradigma

Kompanije su se ranije u velikoj mjeri oslanjale na zaštitare kao primarni vid zaštite imovine. Ovaj pristup nesumnjivo pruža određeni nivo sigurnosti, ali ima i više ograničenja, uključujući visoke troškove rada, potencijalne ljudske greške i manju pokrivenost zbog ograničenog broja raspoloživog osoblja. Videoanalitika koju koristi Aziguardova najsavremenija tehnologija redefiniše svijet sigurnosti kakav poznajemo. Besprijekornom integracijom videoanalitike s fizičkom zaštitom klijenti dobijaju mnoštvo pogodnosti.

Naprednije mogućnosti videonadzora

Aziguardovi moduli za videoanalitiku opremljeni su naprednim algoritmima koji mogu prepoznavati i pratiti sumnjive aktivnosti, neovlašteni pristup i anomalije u realnom vremenu. To znači da čak i u najmračnijim dijelovima zgrade ili u kasnim satima kada su čuvari umorni, Aziguardovo budno oko vrijedno radi svoj posao. Softver momentalno upozorava osoblje na potencijalne prijetnje i tako osigurava brzo vrijeme odgovora i minimizira rizik od narušavanja sigurnosti. Jedna od najvažnijih prednosti integracije videoanalitike sa fizičkom zaštitom je ušteda troškova. Aziguardovi inteligentni algoritmi mogu istovremeno nadgledati velike površine, smanjujući potrebu za većim brojem čuvara. Ova optimizacija može dovesti do smanjenja troškova za više od 40%.

Donošenje odluka na temelju podataka

Aziguardova videoanalitika generiše vrijedne podatke i uvide koji nisu korisni samo za sigurnosno osoblje. Kompanije na osnovu njih, odnosno analize obrazaca, kretanja ljudi i popunjenosti prostora, mogu donositi utemeljene odluke o upravljanju objektom, raspodjeli resursa i poboljšanju korisničkog iskustva. Ovakav pristup baziran na podacima ne samo da poboljšava sigurnost već i doprinosi ukupnoj operativnoj izvrsnosti.

Aziguardova fleksibilna arhitektura podržava pojednostavljenu skalabilnost. Bilo da štitite svoj mali biznis ili veliki industrijski kompleks, softver se može lako prilagoditi vašim potrebama i tako omogućiti da sigurnosno rješenje jednako dobro radi svoj posao kako organizacija posla raste.

Riješite se ograničenja

U eri u kojoj se sigurnosne prijetnje stalno razvijaju, a ekonomičnost ostaje prioritet, Aziguardova integracija videoanalitike s fizičkom zaštitom je vrhunac inovacija. Ova napredna sinergija omogućava klijentima da ojačaju svoje sigurnosne mjere, brže odgovaraju na prijetnje i znatno optimiziraju budžet. Riješite se ograničenja tradicionalne fizičke zaštite i otključajte puni potencijal videoanalitike koja će zaštititi ono što vam je najvažnije. Vaša sigurnost i finansije će vam biti zahvalni.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *