Događaji Seminari

Bosch obilježio 25 godina uspješnog poslovanja u Hrvatskoj

Bosch je u prostorijama zagrebačkog hotela Westin svečanom večerom s partnerima i djelatnicima proslavio 25 godina poslovanja u Hrvatskoj.

Priredila: redakcija a&s Adrije

E-mail: redakcija@www.asadria.com

 

Proslavu 25 godina Boscha u Hrvatskoj upriličilo je tristotinjak gostiju, koji su pridonijeli rastu i razvoju tvrtke. Robert Bosch d.o.o. osnovan je 11. ožujka 1993., ali prvi proizvodi u Zagrebu su se mogli naći još daleke 1922. „Od samih početaka Bosch razvija tehnologiju dostupnu za svakodnevnu upotrebu olakšavajući ljudima život i omogućavajući više vremena za kvalitetnije i zabavnije sadržaje. Tehnologija je glavni pokretač rasta i razvoja naše tvrtke. Ona je naš zajednički posao, naša strast i ono što nas obilježava u Hrvatskoj već 25 godina“, izjavila je Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju.

Osnutak i razvoj

Bosch Hrvatska od osnutka neprestano povećava prodaju, koja je dosegla 409 milijuna kuna (oko 55 milijuna eura), bilježeći time blagi porast u odnosu na prethodne godine. Uspostavljena je široka mreža kupaca, čiji broj danas u Hrvatskoj prelazi 600 lokalnih klijenata, a tvrtka neprestano širi svoje poslovne aktivnosti. Tako je Bosch Hrvatska 2004. godine preuzela vođenje poslovanja u Bosni i Hercegovini, a 2014. u Sloveniji. Slijedom praćenja novih tehnoloških trendova i želje da tržištu ponudi dodatnu vrijednost i probudi entuzijazam za novim tehnologijama, Bosch u Hrvatskoj je 2016. godine otvorio i poseban odjel Pametna rješenja. U 2017. predstavljen je niz inovativnih proizvoda kao što je Indego 400 Connect najefikasnija automatska kosilica na tržištu, s kojom se zahvaljujući sustavu Connected Technology jednostavno može upravljati putem pripadajuće aplikacije. Od 2019. će jednostavnim ažuriranjem softvera biti moguće i glasovno upravljanje kosilicom preko Amazon Alexa glasovnog asistenta. Odjel Bosch Building Technologies na tržište je uveo niz inovativnih proizvoda koji svojim specifikacijama odgovaraju sve zahtjevnijim potrebama tržišta. Po dizajnu možemo izvojiti Prasensu, sustav javnog obraćanja, te Dicentis konferencijski sustav, koji su ove godine osvojili prestižne nagrade za dizajn: Red Dot Awards i iF Design Award. Ovi proizvodi temelje se na IP tehnologijama koje koriste OMNEO IP arhitekturu. Prasensa osigurava maksimalnu fleksibilnost montiranja i svojim zaslonom na dodir omogućuje jednostavnu upotrebu. Zahvaljujući najinovativnijim tehnologijama, Dicentis Interpreter desk omogućuje simultano prevođenje do 100 jezika na višejezičnim konferencijama, sastancima i prezentacijama.

Društveno odgovorno poslovanje

Također, ove je godine i rješenje za analitiku u trgovini (In-Store analytics) osvojilo prvo mjesto na natječaju GIT Security Award, u kategoriji E, koja se odnosi na sigurno upravljanje uslugama i rješenjima. Ovo rješenje predstavlja softver kao servis, koji uz pomoć Bosch panoramskih IP kamera s ugrađenom videoanalizom omogućuju precizno praćenje kupaca u trgovini, te prateće izvještaje uz njih. I naravno, tu je i kamera MIC IP fusion 9000i. Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti. Sljedeći viziju osnivača, Bosch svih 25 godina neprestano realizira društveno odgovorne projekte u Hrvatskoj. Najvažniji uključuju dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik, potom suradnju s Tehničkim muzejom „Nikola Tesla“ u Zagrebu i niz drugih projekata koji se najčešće odnose na djecu kojoj je potrebna pomoć i podršku tehničkim školama.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *