Videonadzorni sistemi

Cjelovito rješenje za IKEA tržni centar u Portugalu

Boschevi stručnjaci za sigurnost objekata revolucionarnim rješenjima opremaju IKEA MAR tržni centar u portugalskom Algarveu. Ti stručnjaci se brinu za to da se svaki posjetitelj osjeća opušteno i zaštićeno tijekom kupovine

Piše: Danijel Jerković, prodajni menadžer za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju, Bosch sigurnosni sistemi
E-mail: Danijel.Jerkovic@hr.bosch.com

Svake godine tisuće turista dolaze u Algarve na jugu Portugala, gdje uživaju u suncu i plažama te hrle na popularne lokacije za odmor kao što su Lagos i Albufeira. Međutim, kada im dosadi sunčanje, Algarve nudi i niz drugih aktivnosti kojima se ljudi mogu baviti – bilo da je riječ o dugim šetnjama ili odlasku u šoping, za svakoga se može naći ponešto. Oni koji bi se radije pozabavili ovom drugom aktivnošću imaju priliku to učiniti u IKEA MAR Shoppingu, IKEA-inom tržnom centru sa stotinjak prodavnica. Brojni posjetitelji svaki dan obilaze ovaj tržni centar i tako predstavljaju izazov kako za radnike na kasama tako i za sigurnosnu tehnologiju, koja mora glatko i precizno funkcionirati. Upravo zbog toga su arhitekti i projektanti IKEA MAR tržnog centra odlučili koristiti umrežena, pametna sigurnosna rješenja Bosch Building Technologiesa.

Učinkovito, intuitivno i logično strukturirano rješenje
“Naš kupac je želio potpuno integrirano rješenje čiji se sustavi mogu kontrolirati preko jednog sustava za upravljanje”, opisuje ovu suradnju Luis Gomes, prodajni menadžer za područje Iberije u Bosch Building Technologiesu. Umreženi sustavi koji komuniciraju jedan s drugim moraju olakšati brzo i točno mjerenje u hitnim situacijama. Kupac je također zahtijevao mogućnost učinkovitijeg zakazivanja aktivnosti sigurnosnog osoblja, kao i intuitivne i jasno strukturirane sustave koji bi mu olakšali posao. Bosch je s kupcem i partnerima tijekom dvije godine kreirao harmoničnu sigurnosnu sliku, koja se sastoji od sustava videonadzora, javnog razglasa, dojave vatre i provala te kontrole pristupa. Ovaj projekt uključuje 1.100 plafonskih zvučnika i 390 kamera, a tržni centar je opremljen s ukupno 4.000 protupožarnih senzora te 520 senzora za signalizaciju provala i kontrolu pristupa.

Donošenje informiranih odluka
Boschev inteligentni videoanalitički softver u svakoj kameri procesira sliku u stvarnom vremenu i prepoznaje sumnjive aktivnosti na temelju posebnog algoritma. U slučaju opasnosti softver može sve relevantne informacije proslijediti osoblju, kojem su one što prije potrebne kako bi se mogle poduzeti odgovarajuće mjere. Naime, gotovo je nemoguće da jedna osoba stalno prati video sa svih 390 kamera. “Inteligentna videoanalitika i cjelovito rješenje znatno olakšavaju svakodnevni posao sigurnosnog osoblja. Istodobno, kupac ima manje troškove – a svi šopingholičari se mogu osjećati zaštićeno”, kaže Luis Gomes.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *