Videonadzorni sistemi

Dahua: Predstavljamo IMOU seriju

Na tržište regije došla je Consumer serija kamera kompanije Dahua Technology, globalnog proizvođača sigurnosne opreme, koju odnedavno distribuira hrvatska tvrtka Microline. Te su kamere namijenjene za maloprodajni/potrošački segment tržišta, a uz jednostavnu instalaciju, krajnji korisnik može staviti pod kontrolu svoj privatni ili poslovni prostor
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: info.dhslo@dahuatech.com

IMOU, Dahuin brend proizvoda široke potrošnje namijenjen korisnicima interneta stvari (IoT), nudi poslovni sustav “3 u 1”, koji obuhvaća IMOU Cloud, pametne uređaje i inteligentnu tehnologiju. “Projektiran za korisnike u domu te malim i srednjim poduzećima, IMOU nudi sveobuhvatna pametna rješenja interneta stvari za različite scenarije. Otvorena platforma internetskog oblaka, koja omogućava integraciju trećih neovisnih proizvođača, čini IMOU savršenim za gradnju pametnih ekosustava interneta stvari te vraća uvećanu vrijednost partnerima i korisnicima”, poručuju iz Microlinea, koji je ove jeseni predstavio tu seriju Dahuinih kamera.

Funkcionalnosti kamera
IMOU seriju čine Bullet Lite, Dome Lite, Cell Pro, Ranger i Ranger Pro, Floodlight, LOOC, Cue i druge kamere i oprema (alarmi, upravljači, sirene…). Ranger 1080P IMOU nadzorna kamera može se okretati oko horizontalne osi od 0° do 355°, čime je, zapravo, vidno pokriveno kompletno područje. Po vertikalnoj osi kamera se može okretati od 5° do 90° stupnjeva. Također, Full HD rezolucija i mogućnost zakretanja po dvije osi u mogućnosti su pokriti kompletan prostor ne ostavljajući nigdje mrtve kutove.

Kako bi vaš prostor bio nadziran 24 sata dnevno, tu je i noćni način snimanja. Obavijesti o alarmima odmah se šalju na pametni telefon korisnika ukoliko kamera detektira kretanje u štićenom/nadziranom prostoru. “Ukoliko imate kućnog ljubimca te on mahnito počne divljati stanom, moći ćete ga dozvati putem dvosmjerne komunikacije s kamerom i pokušati smiriti”, poručuju proizvođači i navode kako se jednostavan setup sastoji od instaliranja IMOU aplikacije na mobilni telefon te „čarobnjaka“, koji korisnika vodi kroz postupak uparivanja kamere s WiFi mrežom i mobilnom aplikacijom. Dostupne Wi-Fi mreže nalaze se na frekvenciji od 2,4 GHz, a od standarda dostupne su IEEE 802.11 b/g/n mreže. Uz mogućnost pohrane u oblaku na trideset dana, videosnimke se mogu kriptirati posebnom lozinkom. Međutim, kamera radi i bez potrebe za zakupom cloud usluge. “Dok god imate pristup internetu u svakom trenutku, dislocirano od kuće, možete vidjeti što se događa u vašem domu”, navode iz Dahue i Microlinea.

Promocija u Solinu
IMOU serija kamera predstavljena je na Dahua otvorenim danima 26. rujna u Solinu, eventu na kojem su se posjetitelji mogli upoznati s najnovijim proizvodima i rješenjima te kompanije. U programu se, uz prikaz demo rješenja, našlo i nekoliko govornika koji su držali predavanja i stručne prezentacije. Koncept Dahua otvorenih dana inače donosi najbolje vijesti i trendove industrije sigurnosti te je jedinstvena prilika za objedinjavanje svih noviteta iz sektora kao što je inovativan pristup umjetnoj inteligenciji te networking. Događaj je bio namijenjen instalaterima, projektantima, voditeljima sigurnosti i tehničkim direktorima.

Glavne funkcionalnosti IMOU proizvoda:
On-line pregled
Obavijest na pametnom telefonu u stvarnom vremenu
Dvosmjerni zvuk
Snimke na MicroSD kartici ili u oblaku
Stvaranje zona i polja za detekciju

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *