Sistemi za kontrolu pristupa Softveri

DVC® terminal za prepoznavanje lica i mjerenje tjelesne temperature

U pandemiji koronavirusa, kontrola ulaza u prostore postala je ključan faktor u borbi protiv zaraze. Zbog novih potreba, za kontrolu pristupa je bitno da se omogući provjera da li se osobe koje ulaze pridržavaju zdravstvenih mjera zaštite i da onemogućavaju ulaz osobama koje ih se ne pridržavaju. U načelu je riječ o provjeri tjelesne temperature i nošenja zaštitne maske na licu.

Beskontaktno mjerenje tjelesne temperature
Ugrađeni beskontaktni infracrvenih termoelektrički senzor omogućava trenutno mjerenje temperature, a točnost mjerenja je +/- 0.3°C. Kada korisnik ima povišenu temperaturu, DVC uređaj će oglasiti alarm ili poslati obavijest osobi odgovornoj za kontrolu pristupa.

Prepoznavanje nošenja maske na licu
Nošenje zaštitne maske na licu je bitno za sprečavanje širenja zaraze i većina poslovnih subjekata neće dozvoljavati ulaz osobama koje ih nemaju. DVC terminal softverski prepoznaje korisnike koji nemaju masku i obavještava ih ukoliko žele ući u prostor da je moraju staviti.

Prepoznavanje lica
DVC terminal koristi najnovije algoritme koji omogućuju prepoznavanje osoba čak i kad nose masku. Napredna kamera s dvostrukim objektivom očitava značajke lica (poput očiju, obrva i nepokrivenog dijela nosa) te identificira korisnika.
Za više informacija i tehničke karakteristike posjetite link.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *