Menadžment sigurnosti Pametni domovi Softveri

Egal: AEM testeri su upravo postali još bolji

Zahvaljujući ljubljanskoj firmi EGAL, u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi konačno su dostupni uređaji kompanije AEM, koja ne samo da sluša povratne informacije kupaca već i nastoji ponuditi najbolje dostupne proizvode

Piše: Robert Zore, voditelj razvoja poslovanja, EGAL; E-mail: robert.zore@egal-eu.com

AEM-ova nagrađivana CV-100 platforma i njen Network Service Assistant (NSA) asistent za mrežne servise unaprijeđeni su novom i poboljšanom serijom testera u okviru standardne ponude kompanije. AEM je uveo više poboljšanja na osnovu povratnih informacija kupaca, a najznačajniji je kapacitivni ekran osjetljiv na dodir, koji je sada jednostavniji za korištenje i navigaciju, sa znatno višom rezolucijom.

Mnoštvo funkcija

Nisu samo ekrani unaprijeđeni. Kod svih CV-100 platformi, uključujući K50E, adapteri veze su još robusniji i izdržljiviji, što znači i više radnih sati na terenu, a manje zastoja. Za instalatere koji trebaju testirati optičke vlakne, kompleti K51E i K61E sada dolaze u paketu s više standardne opreme, uključujući kontrolnu sondu. To omogućava da pregledamo krajeve vlakana na prisustvo prašine ili oštećenja, čime se osigurava da konektori budu uvijek čisti i spremni za testiranje. Testeri dolaze u paketu sa SC konektorima i aktivacijskim vodovima, što K51E i K61E, LC i SC čini spremnim za rad praktično čim ih izvadite iz kutije.

Odlično rješenje

Kompanije koje su specijalizirane za pametne/inteligentne zgrade trebaju isprobati AEM-ove testere K60E i K61E, koji su odlično rješenje za one koji traže naprednije funkcije. Oba testera uključuju opisani dodatni komplet, kao i adapter za patch kablove kategorije 6A, koji omogućava MPTL testiranja modularne veze – što bi svaki instalater pristupnih tačaka za Wi-Fi ili IP CCTV kamere morao imati. To znači da sada cjelokupna oprema za internet stvari dolazi s novim setom trajnih adaptera za vezu. Ovi adapteri posjeduju robustan i izdržljiv kabl i nadograđeni su na način da zadovolje Cat 8.1 standarde. Poklopac za utikač također je poboljšan i omogućava da se trajni (IoT) uređaji mogu instalirati prema ispravnom standardu, što znači da će vaš rad uvijek biti na zavidnom nivou. Nadalje, AEM testere su isprobali i testirali kupci, koji su dali veoma pozitivne komentare o njihovoj efikasnosti i isplativosti.

Pametno razmišljanje

AEM CV-100 testeri oduvijek su posjedovali napredne mogućnosti za pametne/inteligentne zgrade i dizajnirani su za dodatne funkcije poput napajanja preko Etherneta (PoE) pod opterećenjem (kako bi se utvrdilo da li IoT uređaji imaju dovoljno snage), podrške za mrežne testove za MAC i IP adrese i trejsrut (rute praćenja) za identifikaciju kvarova izvan lokalne mreže. Osim toga, ove funkcije su sada dodatno unaprijeđene.

Kompanija AEM razumije da ulaganje u opremu može biti znatan trošak. Zbog toga je u ponudi i trogodišnji plan održavanja, uključujući kalibraciju i slučajna oštećenja. Svi adapteri se mogu zamijeniti jednom godišnje nakon habanja, čime se osigurava da je vaša oprema uvijek spremna kad god je trebate. Dodatno, AEM pokriva i situacije u kojima je tester slučajno oštećen i, ako se ne može popraviti, nudi zamjenski.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *