Regija Vijesti

Flir strateškim ulaganjem uključuje AI u svoje proizvode

Flir Systems je izvršio strateško ulaganje u CVEDIA-u, kompaniju za razvoj aplikacija za mašinsko učenje koje se koriste za efikasno implementiranje vještačke inteligencije u senzorima.
CVEDIA-in Syncity softverski simulator stvara ultrarealistično, multimodalno digitalno okruženje za OEM kompanije u oblasti autonomnih sistema i proizvođače senzora u cilju treniranja njihovih sistema na mnogo brži, sigurniji i pristupačniji način nego što bi to bilo korištenjem tradicionalnih tehnologija prikupljanja podataka. CVEDIA je razvila Syncity tako da može simulirati realističan fizički model, zatim čitavu lepezu uslova okruženja i osvjetljenja; te da može renderirati objekte kao što su ljudi, životinje i automobili tako da ih sistemi vještačke inteligencije mogu interpretirati kao stvarne i uvjerljive. Ovo rezultira visokokvalitetnim bazama podataka koje se ubacuju u vještačke neuralne mreže kupaca, čime se značajno olakšava proces treniranja sistema dubokog učenja te smanjuje vrijeme potrebno za njega.

Flirovo strateško ulaganje u CVEDIA-u će stvoriti poslovne prilike koje će kompanijama omogućiti da ubrzaju razvoj alata za duboko učenje zasnovanih na termalnom spektru, a koje Flir i odabrani partneri kompanije koriste pri integrisanju vještačke inteligencije u Flir senzore i sisteme. Napredni termalni senzori te kompanije predstavljaju savršenu tehnologiju za detektovanje živih bića, noćni i nadzor u komplikovanim uslovima okruženja, kao i za otkrivanje nepravilnosti u industrijskim procesima, što ih čini ključnim za upotrebu u automobilske, vojne i industrijske svrhe. Ova investicija će i CVEDIA-i omogućiti pristup kapitalu potrebnom za širenje poslovanja.

“Ovo ulaganje u CVEDIA-u će poboljšati našu sposobnost inoviranja u oblasti senzorskih rješenja koja našim kupcima omogućavaju da brže i ispravnije donose kritične odluke”, kaže James Cannon, predsjednik i direktor Flira. “Dodatak u vidu softverskih algoritama koji automatski informišu korisnika ili sistem o kritičnim informacijama je bitna funkcija koja poboljšava različite i bogate podatke koje naši senzori generišu. Ove alate velike primjenjivosti planiramo uključiti u naša visokonapredna inovativna rješenja te se radujemo saradnji s CVEDIA-inim timom.”

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *