Tehnologija i proizvodi Videonadzorni sistemi

Hikvision: Panoramska PanoVu kamera dobitnik iF Design nagrade

PanoVu panoramsku kameru prepoznao je panel renomiranih stručnjaka, koji su posebno impresionirani jednostavnim dizajnom, kompaktnim kućištem i lahkom instalacijom

Piše: Ada Han, specijalistkinja za marketing i komunikacije, Hikvision

E-mail: hanfei@hikvision.com

Kompanija Hikvision, vodeći svjetski proizvođač videonadzornih uređaja i sistema, objavila je da je njena kamera PanoVu serije oznake DS-2DP1636-D 16 MP dobitnica ovogodišnje prestižne iF Design nagrade za dizajn. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje svake godine i predstavlja simbol izvrsnog dizajna. Širom svijeta ta dodjela nagrada privlači više od 5.000 proizvoda iz 70 različitih zemalja, a svaki uređaj ocjenjuje stručni panel s više od 60 svjetskih eksperata za dizajn.

Panoramska 360º kamera

PanoVu je panoramska kamera koja pruža sliku od 360 stepeni vidnog polja bez izobličenja, uz Ultra HD rezoluciju i 8x 1/1.9” CMOS senzor progresivnog skeniranja. Ova karakteristika znači da krajnji korisnik može zamijeniti više kamera s jednim uređajem, što se odražava na smanjenje troškova i tehničke kompleksnosti. Dizajn „sve u jednom“ omogućava lahku instalaciju i konfiguraciju pošto se koristi samo jedan Ethernet kabl i jedan kabl za napajanje. Minimalno osvjetljenje od svega 0,002 luxa u kolornom načinu snimanja znači da je panoramsko snimanje od 360 stepeni vidnog polja moguće u bilo koje doba dana.

Keen Yao, direktor marketinga Hikvisiona, kaže da je iF Design nagrada velika čast i priznanje dizajnerima te kompanije koji su osmislili izgled te kamere. „Nagrada ovako velike i utjecajne organizacije velika je čast za našu kompaniju“, kaže Yao. „PanoVu serija kamera posjeduje jednostavan i čist dizajn, te kompaktnu strukturu koja omogućava kreiranje UltraHD panoramske slike, zahvaljujući integraciji više senzora u jednom uređaju. Vjerujemo da je riječ o najbolje opremljenom panoramskom rješenju visoke klase na tržištu“, ističe Yao.

Dvije verzije

Hikvision PanoVu serija je dizajnirana za primjene sigurnosnog videonadzora velikih lokacija kao što su stadioni, gradski centri, aerodromi i parkirališta. Proizvodi iz ove serije su dostupni u verzijama sa 8 MP i pokrivanjem od 180 stepeni vidnog polja, odnosno sa 16 MP i pokrivanjem od 360 stepeni vidnog polja, tako da kupci mogu izabrati idealan model koji će tačno odgovarati specifičnim potrebama videonadzora. Nagrada iF Design dodjeljuje se još od 1954. Svake godine iF International Forum Design poziva proizvođače iz čitavog svijeta da prijave svoje proizvode u jednoj od sedam kategorija: Proizvod, Pakovanje, Komunikacije, Unutrašnja arhitektura, Profesionalni koncept, Dizajn servisa i Arhitektura. Hikvision je osvojio nagradu za nadzorne kamere u kategoriji Proizvod.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *