Intervjui

Intervju:Giuseppe Garri, menadžer organizacije sajma SICUREZZA 2014

Ostalo je još samo pet mjeseci do otvaranja sajma SICUREZZA, koji se od 12. do 14. novembra održava u centru Fiera Milano. To je biodovoljan razlog da o ovoj najvećoj italijanskoj sigurnosnoj smotri razgovaramo s GiuseppeGarrijem, menadžerom organizacije ovog sajma

Razgovarao: Semir Kapetanović

E-mail: redakcija@www.asadria.com

a&s Adria: SICUREZZA 2014, međunarodni sajam sigurnosti i protivpožarne zaštite, bit će otvoren gradu Milanu u novembru ove godine. Možete li za naše čitaoce reći kako teku pripreme za ovaj veoma važan događaj?

Giuseppe Garri: Svi preduvjeti su ispunjeni kako bi ovogodišnje izdanje sajma SICUREZZA postiglo vrhunski uspjeh i sajam se potvrdio kao ključni događaj u ovom sektoru na području Italije. Brojevi su jako ohrabrujući: do sada je već 75% dostupnog prostora izdato kompanijama iz 21 države, a broj izlagača je 35% veći u odnosu na isti period prije održavanja sajma 2012. To je jako pozitivan rezultat jer se radi o kombinaciji kompanija koje su oduvijek prisutne na sajmu i velikog broja izlagača koji se vraćaju sajmu nakon nekoliko njegovih izdanja, ili su u pitanju izlagači koji se premijerno predstavljaju. To je važan pokazatelj kredibiliteta, povjerenja i lojalnosti. Bez sumnje se može reći da će posjeta sajmu SICUREZZA predstavljati dobru priliku za poslovne subjekte iz cijelog svijeta koji će imati priliku da se iz prve ruke upoznaju s najvišim nivoom inovativnosti, pouzdanosti i fokusiranosti na dizajn koji nude proizvodi iz Italije.

a&s Adria: Kako ste ostvarili taj cilj?

Giuseppe Garri: To je važno postignuće koje predstavlja rezultat izrazito pozitivnih rezultata s prošlog sajma, ali i naše predanosti u usvajanju onoga što nam poručuju kompanije i udruženja u ovom sektoru i saradnja s njima, što se počelo realizirati prije nekoliko mjeseci. Razgovaramo s ljudima koji imaju svakodnevni kontakt s tržištem, slušamo njihove pohvale, ali i konstruktivnu kritiku. Mi ulažemo sredstva kako bismo organizirali sajam koji će stvarno odgovoriti njihovim potrebama i to je strategija koja se zasigurno isplatila. Ovo će biti nešto veći sajam, ali i reprezentativniji, ne samo u smislu cifri nego i kvaliteta, što je još važnije. Na njemu će učestvovati velika imena, imat ćemo veliki broj novih prikaza i prezentacija. Imamo jaku ponudu u oblasti CCTV-ja i kontrole pristupa, a predstavit ćemo i široki spektar proizvoda i rješenja u domeni borbe protiv požara, pasivne odbrane i automatizacije zgrada.

a&s Adria: Koje su to novine koje nas očekuju na ovogodišnjem sajmu?

Giuseppe Garri: Profesionalci iz branše kojiprvi put žele posjetiti sajam mogu se ne samo blagovremeno registrovati nego i kupiti karte preko interneta. Dovoljno je samo da popune obrazac dostupan na web-stranici sajma i obave plaćanje preko interneta koje je u potpunosti sigurno. Nakon toga će dobiti PDF dokument sa bar kodom koji će moći skenirati na okretnim barijerama na ulazu u sajam ili ih prezentirati pomoću telefona ili tableta. Izlagači, pak, mogu iskoristiti novu, unaprijeđenu verziju e-usluga u vidu virtuelnog dućana preko kojeg mogu iznajmljivati materijale i opremu. I to nije sve, jer ovaj put imaju pristup i novom sistemu za praćenje profesionalaca iz branše koji posjećuju njihov štand. Na taj način oni mogu „uživo“ identificirati operatere koji posjećuju štand jednostavnim korištenjem aplikacije za telefon.Kako bi se izlagačima pomoglo da pronađu nove kupce u Italiji ili inostranstvu, u okviru sajma osmišljen je i tzv. EMP program. U pitanju je inovativna platforma koju je kreirala Fiera Milano i koja omogućuje kontaktiranje kupaca prije samog početka sajma i organiziranje posebnih sastanaka s njima. Izlagači mogu koristiti ovu platformu za provjeru i procjenu profila potencijalnih kupaca iz Italije, posebno s juga ove zemlje, ali iod 100 najboljih kupaca iz inostranstva koje je Fiera Milano odabrala i pozvala na učešće na sajmu, a koji dolaze iz regija Balkana, istočne Evrope, Rusije, Turske i sjeverne Afrike.

a&s Adria: Da li su uključeni putni aranžmani?

Giuseppe Garri: Analizirali smo rješenja za posjetioce koji dolaze iz inostranstva i one s područja južne Italije. Zahvaljujući dogovoru koji smo postigli sa Lufthansa Group Partner Airlinesom, nudimo i sveobuhvatnu globalnu putničku mrežu kojom su obuhvaćeni najveći gradovi iz cijelog svijeta, kao i posebne cijene i uvjete za dolazak u Milan avionom. Na kraju, kako bi se olakšao dolazak na sajam, predstavnici SICUREZZA-e i službene putničke agencije Fiera Milano, ali i drugih aviokompanija, nude atraktivne pakete željeznica+hotelski smještaj po principu „ključ u ruke“: jednostavnim telefonskim pozivom moguće je ne samo organizirati putovanje do sajma nego i uštedjeti novac.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *