Sistemi za kontrolu pristupa

ISEO Grupa predstavlja V364:Kontrola pristupa za poslovne aplikacije

Organizacije moraju usvojiti inovativne tehnologije jer mobilni i prijenosni uređaji nude znatno veću produktivnost i drastično smanjuju troškove. Zato predstavljamo inovativni sistem za kontrolu pristupa koji kombinuje mehatroničku tehnologiju, RFID akreditive i mobilne ključeve
Piše: Marina Gervasoni, specijalistkinja za marketing, ISEO Serrature
E-mail: marina.gervasoni@iseo.com

Sistemi za mehaničko zaključavanje u centru su pažnje ISEO-vih stručnjaka već nekoliko decenija, ali asortiman se kontinuirano razvija uz kombinovanje mehanike i elektronike. Rezultat su svestrani proizvodi za različite vertikale, od stambenih zgrada do velikih komercijalnih objekata, ugostiteljstva, kritične infrastrukture i dr. V364 je ISEO-ov sistem za kontrolu pristupa koji nudi jednostavnost upotrebe i uštedu vremena za administratore. To je moguće u svakoj situaciji u kojoj se primjenjuju visoki standardi sigurnosti, uz potrebu za pravovremenim izdavanjem prava pristupa zaposlenicima i mobilnoj radnoj snazi. S mehatroničkim ključem F9000 ON, ISEO V364 sistem kombinuje prednosti mehanike, elektronike i mobilne umreženosti, osiguravajući maksimalnu sigurnost i fleksibilnost za organizacije s više objekata.

Inovativna tehnologija
Mobilnost se trajno promijenila i kao takva nastavlja mijenjati i način rada preduzeća. Organizacije moraju usvojiti inovativne tehnologije koje podržavaju ovu evoluciju – mobilni i prijenosni uređaji nude znatno veću produktivnost i drastično smanjuju troškove vlasništva jer umanjuju rizik i eliminiraju potencijalno velike troškove povezane sa zamjenom brava i ključeva. Elektronski sistem kontrole pristupa V364 temelji se na Atlas kontrolerima, mehatroničkim cilindrima za zaključavanje F9000 i korisničkom ključu F9000 ON. Svi oni mogu direktno komunicirati sa standardnim tabletima i pametnim telefonima putem Bluetooth Smart zaštićenog AES 128 protokola. Ovlaštenjima se može lako upravljati pomoću softvera ISEO V364 i prenositi ih na korisnički ključ putem besplatne aplikacije za pametni telefon (iOS ili Android) ili mrežnih stacionarnih uređaja za čitanje/pisanje (validatori).

Mehatronička tehnologija
Mehaničke i elektronske tehnologije se povezuju na neometan način i tako prilikom povezivanja na mobilne uređaje dolazi do najvišeg nivoa sigurnosti. Elektronska tehnologija pruža fleksibilnu kontrolu ključeva, prava pristupa i evidencije korištenja u sklopu sistema kontrole pristupa. Mehanička tehnologija, kompatibilna s mehaničkim cilindrima F9 ili F900 ISEO CSF sistemom, omogućava kreiranje mješovitih zona s različitim nivoima sigurnosti.

Beskontaktna tehnologija i umreženost
Napajanje je osigurano preko baterije mehatroničkog ključa koji za cilindar F9000 osigurava zaštitu od vremenskih utjecaja, ulaska prašine i vode. Patentirani beskontaktni sistem prijenosa podataka i energije bez električnih kablova osigurava dugotrajnu izdržljivost, jer nema korozije, prašine ili elektrostatičkih pražnjenja, inače čestih problema kod kontaktnih rješenja. Administratori mogu daljinski ažurirati prava pristupa, dok istovremeno zaposlenici mogu koristiti svoj pametni telefon za direktno ažuriranje ovih prava na ključu F9000 ON zahvaljujući najnovijoj Bluetooth Smart tehnologiji ugrađenoj u njega. Korisnik može dobiti ovlaštenja neposredno prije korištenja brave, čak i na samo minutu, nakon čega se ključ automatski deaktivira i tako smanjuje rizik od gubitka ključeva.

Aktiviranje isključivo po potrebi
Tipka za uključivanje na F9000 ON ključu omogućava produženi vijek trajanja baterije i do pet godina jer se Bluetooth Smart aktivira samo kada je to potrebno, na najviše 12 sekundi. Komunikacija je šifrirana pomoću AES 128 enkripcije, a tipka za uključivanje pruža dodatnu sigurnost jer je komunikacija aktivna samo kada je to potrebno. Sigurnost informacija je od najveće važnosti kako bi se održala sigurnost i zaštita vaših objekata. ISEO je primijenio dokazane tehnike zasnovane na najboljoj praksi postojećih tehnologija kriptografije i mrežne sigurnosti.

Uvijek na vrijeme
Pravo pristupa je ograničeno na konkretno vrijeme i datum, a prava pristupa mogu se postaviti s različitim razdobljem provjere valjanosti za svaki ključ. Nakon što bude potvrđen, ključ ostaje aktivan tokom navedenog razdoblja provjere i poslije toga postaje neaktivan. Izgubljeni ključevi više ne predstavljaju sigurnosni rizik nakon isteka perioda provjere valjanosti. Ključ vodi evidenciju o svakom otvaranju, sve sa datumom i vremenom. Tokom postupka provjere valjanosti, informacije o događajima se prikupljaju i šalju u softversku bazu podataka sistema V364.

Skalabilnost i jednostavno integrisanje
V364 je dizajniran za jednostavno prilagođavanje potrebama i budžetu korisnika. U svakom trenutku u sistem možete dodati vrata i druge (dodatne) Atlas kontrolere za korisnike i primjene na više lokacija. Može povezati više objekata na postojećoj mrežnoj infrastrukturi i služi kao jezgra novog nivoa integracije objekata u skladu s procjenama sistem-integratora koji su dio ISEO tehnološkog partnerskog programa.

Jednostavna instalacija
Cilindre bez kablova je lako instalirati, a nadogradnja mehaničkog sistema izvodi se na praktičan i isplativ način. Odsustvo baterija u cilindru osigurava veliku pouzdanost u svim uvjetima ugradnje, a modularno rješenje omogućava maksimalnu fleksibilnost za instalaciju cilindara. Da biste pokrenuli V364, nije potrebno instalirati nikakav softver ili kupiti namjenski serverski računar: sve je sadržano u kutiji s Atlas kontrolerom, odnosno u unaprijed podešenom uređaju koji omogućava pokretanje sistema za nekoliko minuta. Ugrađeni web-server daje vam slobodu upravljanja i kontrole pristupa bilo gdje i bilo kada pomoću preglednika s podržanim setom alata za web.

Verzija 2.0
U januaru 2021. ISEO je predstavio novu i ažuriranu verziju svog sistema. Prelaskom na V364 2.0 verziju sada je moguće kombinovati brave opremljene RFID i Bluetooth tehnologijom s F9000 mehatroničkim cilindrima, kao i upravljati njima pomoću jedinstvenog rješenja za kontrolu pristupa bez kablova. Na ovaj način korisniku je moguće dodijeliti više vrsta akreditiva, poput RFID akreditiva, mobilnih ključeva i mehatroničkih ključeva F9000. Ažuriranjem sistema V364, Atlas može raditi u cloudu kao usluga te kontrolisati RFID i 9000 validatore.

O ISEO Grupi
ISEO grupacija projektuje i proizvodi sisteme za zaključavanje i rješenja za kontrolu pristupa još od 1969. godine. Glavna proizvodna lokacija nalazi se u Italiji, dok su ostale podružnice smještene širom svijeta. Grupa dizajnira i izrađuje proizvode namijenjene za sigurnost ljudi, sisteme za sprečavanje upada te sigurnosne i pametne sisteme za upravljanje pristupom, a djeluje u dvije proizvodne oblasti: sistemi mehaničkog zaključavanja i elektronska rješenja, uz kombinovanje automatizacije i pametnih tehnologija.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *