Perimetarska zaštita

Iz portfolija kompanije DEA Security: Četiri sloja zaštite perimetra

Od krajnje tačke do srca štićene lokacije sistemi kompanije DEA Security sa četiri sloja aktivne zaštite uspješno će odbraniti vaš perimetar od svih neovlaštenih upada
Piše: Alberto Banzola, prodajni menadžer, DEA Security
E-mail: alberto.banzola@deasecurity.com

DEA Security je italijanska kompanija koja projektuje, razvija i proizvodi široki spektar sistema za zaštitu perimetra. Kao rezultat opsežnih istraživačkih i razvojnih aktivnosti te međunarodnih patenata, takvi sistemi se koriste u zaštiti perimetra bilo koje veličine u vojnom, industrijskom, komercijalnom i rezidencijalnom sektoru. DEA Security ima potpunu kompetenciju i stručnost: od koncepta do dizajna hardvera i softvera, od konstrukcije i ispitivanja prototipa do finalnog proizvoda. To im omogućava savladavanje svih tehnologija koje se koriste u njihovim proizvodima te kontrolu procesa proizvodnje u svakoj fazi kako bi osigurali vrlo visok kvalitet proizvoda.

Sensor Fusion tehnologija
DEA sigurnosni sistemi predstavljaju četiri sloja zaštite: od krajnje tačke perimetra do srca štićene lokacije, obično zgrade. Polazeći od vanjskog sloja, u ponudi su FUSION, SERIR i TORSUS sistemi koji se postavljaju na ograde, SISMA CP 50 podzemni sistem, SISMA CA podni sistem i SERIE A03PRO, SPC PRO i XENSITY unutrašnji sistemi. FUSION P2P je novi sistem koji se postavlja na ogradu, a koji koristi vrhunsku Sensor Fusion tehnologiju. Sistem se može postaviti na fleksibilne metalne ograde (valjana ograda ili lagano zavareni paneli) i krute ploče. FUSION P2P detektuje i analizira vibracije ograde kao posljedicu pokušaja upada rezanjem, probijanjem ili penjanjem, praveći razliku u odnosu na sve one smetnje koje bi mogle izazvati lažne alarme. Zahvaljujući mogućnosti pojedinačnog kalibriranja detektora, isti senzorski niz može se primijeniti na heterogene strukture bez dijeljenja na više nizova. Detektori koriste dva različita elementa: već prepoznati PIEZO pretvarač (transduktor) i MEMS akcelerometar. Podaci iz oba izvora signala se obrađuju i analiziraju pomoću adaptivnih inteligentnih algoritama koji poboljšavaju sposobnost detekcije, prilagodljivost i pouzdanost sistema.

Otkrivanje i najlakšeg koraka
SISMA CP 50 je podzemni, ukopani protivprovalni sistem koji detektuje osobu koja hoda po površini zemlje. Toliko je osjetljiv da može opaziti i najlakši korak. Kompatibilan je s nekoliko vrsta površina bez betonskih temelja, kao što su one prekrivene travom, šljunkom i asfaltom. Stvara nevidljivi i neidentificirani opseg detekcije koji, ovisno o slučajevima, može zaštititi čitav perimetar lokacije bilo da je riječ o pješačkom ili prilazu automobilom. Ako je površina koju treba zaštititi od estriha, treba se koristiti SISMA CA sistem.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *