Vatrodojava

Advanced TouchControl: Protivpožarni sistemi s estetskom notom

Kada su u pitanju protivpožarni sistemi, najvažniji je odabir tehnologije koja nudi najviši nivo zaštite. Međutim, u mnogim okruženjima i estetika je presudna. TouchControl, dodirni terminal i pojačivač signala za daljinsko upravljanje iz kompanije Advanced, neće nas primorati da pravimo kompromise u pogledu bezbednosti i stila
Piše: Vladimir Zrnić, prodajni menadžer za Jugoistočnu Evropu, Advanced
E-mail: vzrnic@advancedco.com

TouchControl kao elegantan i svestran sistem ima 10-inčni ekran osetljiv na dodir, niskog profila i visoke rezolucije, koji omogućava proveru statusa protivpožarnog sistema pomoću interaktivnih mapa lokacija i planova zona. Uređaj pruža potpune informacije na nivou zone i omogućava kontrolu unutar cele protivpožarne mreže, a sistem je dizajniran tako da vatrogasci mogu da koriste njegove menije čak i dok nose rukavice.

Zašto odabrati terminal za daljinsko upravljanje na dodir?
Idealan je za upotrebu na javnim mestima zahvaljujući diskretnom dizajnu niskog profila i centrale koja se uklapa u širok spektar enterijera i nudi dodatnu prednost u vidu mogućnosti prikazivanja reklama, prezentacija ili obaveštenja u režimu mirovanja. Ekran se odmah vraća u protivpožarni režim rada čim ga dodirnete ili dođe do požara.

Takođe, omogućena je podrška za korišćenje napredne tehnologije protivpožarnih sistema u zonama s velikim prometom ljudi, a bez narušavanja prateće estetike enterijera. Ona projektantima i instalaterima protivpožarnih sistema nudi nove mogućnosti da kombinuju atraktivan dizajn i zaštitu od požara radi kompletne zaštite ljudi i imovine. Mape TouchControla nude jasan pregled protivpožarnog sistema i posebno su korisne na velikim lokacijama. Za njih se nudi mogućnost brze promene nivoa praćenja, u rasponu od celovitog pregleda situacije do pojedinačne zgrade i ugrožene zone, čime se omogućava brže vreme odziva bez obzira na problem.

Prednosti dodirnog ekrana
TouchControl nudi brojne praktične prednosti u samom dizajnu. Brz je i jednostavan za instalaciju zahvaljujući dvodelnom kućištu, a isto važi za konfigurisanje – dovoljno je da centrali dodelite važeću mrežnu adresu i ona će biti spremna za rad. Postavke su intuitivne za programiranje i podešavanje, a lozinke omogućavaju dodeljivanje tri različita nivoa korisničke kontrole radi bezbednosti sistema. Interaktivne mape i planovi zona unutar TouchControla čine navigaciju i praćenje statusa sistema intuitivnim i jednostavnim. Ovisno o ovlašćenjima korisnika, oni mogu da vrše evakuaciju, priguše i utišaju sistem, pojačaju zvuk i resetiraju ga pomoću ekrana osetljivog na dodir. Takođe mogu da pregledaju, aktiviraju i deaktiviraju određene zone, uređaje i izlaze, kao i provere evidenciju događaja i pokrenu testove.

Primena
TouchControl se koristi na lokacijama visokog profila širom sveta, a jedna od najsofisticiranijih instalacija je ona u Istorijskom arhivu Beograda. Tamo je instalirano prilagođeno rešenje za napredni nadzor i kontrolu za najviši stepen protivpožarne zaštite koja je potrebna u zgradi u kojoj se nalaze dragocena kulturna dobra. Povezivanjem TouchControl sistema s naprednim ExGo sistemom za gašenje, instalateri iz partnerske firme TVI u potpunosti su iskoristili podržano interaktivno mapiranje kako bi pojednostavili nadzor i upravljanje sistemom za gašenje požara pomoću gasa unutar zgrade. Treba istaći i da je TouchControl kompatibilan sa svim naprednim adresabilnim protivpožarnim sistemima.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *