Kontrola pristupa

Kontrola pristupa pomoću programabilnih ključeva za napredniju zaštitu objekata i osoblja

Danas obaveze upravnika objekata objedinjuju sigurnost lokacija i zaštitu zdravlja i sigurnosti zaposlenih. U Hydreaulysu, francuskom komunalnom preduzeću za upravljanje vodom i otpadom, jednostavan prelazak na programabilnu kontrolu pristupa na bazi ključeva pomogao je u poboljšanju oba ključna aspekta.

Kompleksni izazovi vezani za sigurnost i radne procese u komunalnom sektoru statične i mehaničke sisteme s glavnim ključevima mogu dovesti do krajnjih granica njihove funkcionalnosti. Kako bi se nadogradio lokalni sistem mehaničkog zaključavanja, osoblje komunalnog preduzeća Hydreaulys se odlučilo za tehnologiju kontrole pristupa koja se već pokazala pouzdanom u ovom sektoru. Nju je isporučio vodeći svjetski proizvođač sa značajnom industrijskom stručnošću.

Stroge smjernice za kvalitet su definirali menadžeri tima za upravljanje rizikom unutar komunalnog preduzeća: uz ograničavanje pristupa sistem zaključavanja je morao osigurati da samo oni koji imaju dozvolu mogu pristupiti potencijalno opasnim materijalima koji se čuvaju. Sigurnost i zaštita na obuhvaćenim lokacijama morale su se tretirati kao cjelina.

Ograničavanje pristupa radi sigurnosti zaposlenih
Rješenje je pronađeno u eCLIQ tehnologiji. Njeni programabilni cilindri i katanci rade bez kablova tako da je zamjena postojećeg mehaničkog sistema zaključavanja eCLIQ tehnologijom elektronske kontrole pristupa bila brza i jednostavna. Za instalaciju nije bilo potrebno kabliranje: napajanje osigurava baterija unutar svakog korisničkog ključa. Tako se poboljšava sigurnost i zaštita lokacije jer se neovlašteno osoblje drži podalje od potencijalno opasnih materijala.

Sada niko više ne može rukovati opasnim proizvodima bez autorizacije pristupa koja se programira za svaki pojedinačni eCLIQ ključ i mijenja po potrebi. Sigurno upravljanje sistemom preko mrežnog softvera CLIQ Web Manager menadžerima sigurnosti u Hydreaulysu nudi potpunu kontrolu prava pristupa. Oni sada mogu ograničavati pristup prema zgradi, zoni, funkciji ili vremenskom periodu.

„Kontroli pristupa je potrebna fleksibilnost kako se naša organizacija i upravljanje lokalitetima šire, pri čemu će pouzdani eCLIQ sistem evoluirati zajedno s nama“, kaže Jean-Pascal Chuzel, zamjenik direktora agencije Water France – Paris Seine Ouest.

Provjerena sigurnost koja je dovoljno kvalitetna u svim uslovima
Uređaji iz serije eCLIQ dovoljno su robusni za zahtjevno okruženje objekata za pročišćavanje otpadnih voda. Pored vremenskih prilika i ekstremne klime, uređaji eCLIQ otporni su i na hemikalije, vlagu i reagense. Njihova izdržljivost preduzeću Hydreaulys štedi vrijeme i troškove redovne zamjene brava.

Sa svojim novim elektronskim sistemom kontrole pristupa eCLIQ, Hydreaulys sada ima potpunu fleksibilnost u odobravanju prava pristupa. Detaljno definirane dozvole za pristup omogućit će da akreditovano osoblje i posjetioci mogu pristupati isključivo njima namijenjenim zonama unutar objekata uz paralelno podizanje općeg nivoa sigurnosti. Budući da se svaka interakcija između ključa i brave evidentira i može provjeriti, mogućnosti za krađu su ograničene.

Kada se ključ izgubi, tim za upravljanje objektom ga lako blokira i tako održava nivo sigurnosti i zaštite svih koji rade u preduzeću Hydreaulys ili ga posjećuju.

Saznajte više o eCLIQ kontroli pristupa pomoću programabilnih ključeva i preuzmite besplatni vodič za rješenja sa https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/ecliq

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *