Svijet

Lani u Bangkoku postavljeno više od 62.000 kamera

Želeći smanjiti stopu kriminala, vlada Tajlanda aktivno radi na postavljanju velikog broja videonadzornih kamera širom zemlje. Kompanija 6wresearch navodi da je samo u glavnom gradu Bangkoku u 2022. godini instalirano više od 62.000 sigurnosnih kamera. Na temelju ovih saznanja i drugih aspekata istraživanja, 6wresearch predviđa da će tajlandsko tržište videonadzora imati snažan godišnji rast od 12,7 posto do 2029. godine.

Tajlandsko tržište videonadzora je 2020. doživjelo pad zbog različitih ograničenja izazvanih pandemijom, koja je gotovo u potpunosti zaustavila građevinski sektor. Blizu 300 velikih državnih projekata bilo je znatno pogođeno, s ukupnom vrijednosti od 6,6 milijardi američkih dolara.

Međutim, tržište se vratilo rastu, ponajviše zahvaljujući snažnoj potražnji za unapređenjem stambenih jedinica, otvaranju novih hotela i procesu urbanizacije u vidu pametnih gradova širom zemlje.

Istraživanje pokazuje da je tajlandska vlada razvila koncept pametnih gradova, u okviru kojeg jedan od gradova namjeravaju pozicionirati na popis deset najpametnijih gradova na svijetu do 2037. godine. Dva ključna aspekta ovih novih pametnih gradova su pametno okruženje i pametno upravljanje.

Prijelaz na IP nadzorne tehnologije također potiče potražnju za videonadzornim sistemima, posebno u hotelima, prodavnicama i trgovačkim centrima. Rast turističke industrije potiče rast u sektorima ugostiteljstva i maloprodaje na Tajlandu, što povećava potrebu za videonadzorom, posebno u velikim gradovima poput Bangkoka, Pattaye, Phuketa i drugih.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *