Regija

Postavljen videonadzor na raskrsnicama u Kraljevu

Na tri najprometnije raskrsnice u Kraljevu počeo je s radom videonadzorni sistem, čime je povećana sigurnost učesnika u saobraćaju.

Realizaciju projekta, vrijednog 221.370 eura, kako prenosi Kurir, lokalna samouprava provela je uz pomoć Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj.

Funkcija videonadzora za prepoznavanje tablica na tri ključne raskrsnice u gradu Kraljevu (Dimitrija Tucovića – Vojvode Putnika i Dositejeva, Pljakina – Beogradska, Vojvode Putnika – Miloša Velikog) omogućava automatsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica motornih vozila i motornih vozila s priključnim vozilom, kao i automatsko snimanje i prepoznavanje registarskih tablica vozila koja su prešla na crveno svjetlo ili prekoračila brzinu, kao i pohranu zapisa u odgovarajuće baze podataka, kažu u kraljevačkoj Gradskoj upravi.

Kako navode iz Gradske uprave, videonadzor za praćenje sigurnosti u saobraćaju sada pruža realnu sliku situacije i snimanje signala s kamera radi kasnijeg pregleda, kao i prepoznavanje svake registarske tablice vozila koja prolaze kroz zonu pokrivanja kamere.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *