Događaji Konferencije

Poziv na Dan otvorenih integracija 2018.

Trinaesto izdanje konferencije Dan otvorenih integracija kompanije KING ICT održat će se 22. marta 2018. u prostorima Hotela Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati. Digitalizacija industrije i neočekivana tržišna kretanja mijenjaju utvrđena pravila poslovanja. Nova pravila traže novi pristup. Ove godine razgovarat će se o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Digitalna agenda predlaže niz rješenja u informacijsko-komunikacijskom sektoru kako bi se potaknule inovacije, ekonomski rast i progres. Jedinstveno digitalno tržište se razvija, međutim hoće li Evropa ostvariti zadane ciljeve na područjima interoperabilnosti, mrežne sigurnosti ili promovisanja digitalne pismenosti?

Nova industrijska revolucija donosi izuzetan napredak u pogledu novih tehnologija poput velikih podataka, blockchain tehnologije, interneta stvari, cloud računarstva, vještačke inteligencije i robotike. Preduslov privrednog razvoja i primjene novih tehnologija je efikasna javna uprava. Koliko su e-usluge zaživjele u Hrvatskoj i postoji li prostor za napredak, postoji li jasno definirana strategija digitalizacije javne uprave i šta je s obrazovanjem kao glavnim preduslovom za napredak društva.

Kao i prethodnih godina, više od 400 posjetilaca kroz premijerno predstavljene projekte imat će priliku detaljnije se informisati o uspješnim primjerima industrijske digitalizacije, upoznati se s inovativnim rješenjima u Demo sobi i učestvovati u radionicama koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba. Zato budite i vi dijelom jedne od najvećih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *