Događaji Seminari

Kamir predstavio novitete iz Hikvisiona

Tvrtka Kamir Alarm Systems održala je 17. svibnja/maja u zagrebačkom hotelu Antunović stručni seminar posvećen novitetima kompanije Hikvision. Namjera stručnih ljudi Kamira bila je okupiti brojne partnere i suradnike kojima će predstaviti nove serije proizvoda

Piše: Dalibor Vikić

e-mail: redakcija@www.asadria.com

Partnere, poslovne suradnike i goste pozdravio je voditelj Kamirove prodaje u Hrvatskoj Dario Zelenika, koji je u uvodnoj riječi naglasio kvalitetu partnerskih odnosa Kamira i Hikvisiona. Prvu prezentaciju pred 70-tak sudionika konferencije održao je Antun Krešimir Buterin, voditelj poslovnog razvoja Hikvisiona za Jadransku regiju, istaknuvši zadovoljstvo činjenicom da predstavlja globalno vrijednu kompaniju, koja je od 2011. godine kontinuirano svjetski broj 1 u proizvodnji videonadzorne opreme.

Nova strategija

Buterin je ukazao na podatak da je Hikvision deseta svjetska tehnološka kompanija po snazi svog branda, što je postignuto trajnim i strpljivim proučavanjem rada svjetskih kompanija, na čijim je iskustvima iznikao ovaj današnji tehnološki gigant. O samoj kvaliteti proizvoda govori i podatak da na američkom tržištu Hikvision drži drugo mjesto u prodaji, dok su na afričkom tržištu uvjerljivo prvi. Buterin je naglasio ulogu koja se pridaje dizajnu proizvoda iz Hikvisiona, na čemu radi više od 650 visokoobrazovanih inženjera. Za tekuću godinu i dalje Buterin je iznio strategiju kompanije koja se zasniva na razvoju deep learning projekta i umjetne inteligencije, u okviru kojih će se razvijati postojeći proizvodi, termalne kamere i proizvodi široke potrošnje. Posebno je istaknuo projekt Machine vision, u čijem okviru se razvijaju najnovija tehnološka rješenja za dronove, mobilne robote i inteligentna rješenja različitih namjena.

Turbo HD 4.0

Ilia Yashmakov, voditelj prodaje Hikvisiona za istočnu Europu, osvrnuo se na novitete iz proizvodnog programa kompanije, prvenstveno na Turbo HD 4.0 i H.265+. Naime, Hikvision je 2012. na tržište izbacio prvo Turbo HD rješenje, a nakon godina usavršavanja predstavio je Turbo HD 4.0 – potpuno novu revoluciju u videonadzoru visoke definicije. Ovaj sustav dostupan je od trećeg tromjesečja 2017. i predstavlja najnoviju generaciju Turbo HD proizvoda. Iskorištavaju Hikvisionovu revolucionarnu novu tehnologiju kompresije H.265+, koja omogućuje veliku uštedu u propusnosti i zahtjevima pohrane. Prvi Turbo HD 4.0 proizvodi koji će se pojaviti na tržištu uključuju 8 MP i varifokalne kamere, te DVR s 4K UHD HDMI izlazima. 8 MP kamere nude najveću razlučivost ikada dostupnu u analognom sustavu nadzora.

Modeli opremljeni Hikvisionovim patentiranim Power over Coax 2.0 (PoC) funkcionalnostima također omogućuju korisnicima da odašilju i UHD video i napajanje preko istog koaksijalnog kabela za brže, jednostavnije i jeftinije instalacije pomoću postojeće infrastrukture. Područje Turbo HD 4.0 ne samo da podržava najnoviju generaciju standarda za videokompresiju H.265 već nudi i Hikvisionovu revolucionarnu H.265+ tehnologiju kompresije videa. H265+ dramatično poboljšava učinkovitost kodiranja: smanjuje zahtjeve propusnosti do 75% u usporedbi s H.264 i omogućuje korištenje samo polovice prostora za istu količinu videozapisa. Novi raspon Turbo HD 4.0 donosi i Darkfighter mogućnosti snimanja pri ultra slabom osvjetljenju i to prvi put za kamere s prijenosom preko koaksijalnog kabela.

U drugom dijelu službenog programa održano je nekoliko prezentacija. Cenek Maly, menadžer za razvoj proizvoda govorio je o IP portafonima i monitorima Hikvisiona, dok je gost iz Kine Vincent Hong odgovarao na brojna pitanja koja su postavljali sudionici konferencije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *