Događaji Seminari

Prezentacija firme Antenal

Akcenat je stavljen na BRUSHLESS motore, tehnologiju koju je Roger Technology dizajnirao i prvi u svijetu proizveo. BRUSHLESS motore odlikuju male dimenzije, mala potrošnja energije, izuzetno velika snaga i dugovječnost

Priredila: redakcija a&s Adrije

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Sredinom oktobra u banjalučkom hotelu Bomi u organizaciji firme Antenal održana je prezentacija proizvoda italijanske kompanije Roger Technology. Skupu je prisustvovalo 30-ak predstavnika preduzeća čija se djelatnost naslanja na ovu granu. Roger Technology, koji su 1981. godine osnovala braća Florian, danas je jedan od globalnih lidera u sektoru automatizacije vrata i sistema automatskih barijera za vozila, a prisutna je u više od 100 zemalja širom svijeta. Proizvodni procesi u potpunosti se odvijaju u pogonima Mogliano Veneto u Trevisu.

Tradicija i inovacije

Predavač na prezentaciji bio je Roberto Dal Bianco, prodajni menadžer Roger Technologyja. Prisutne je upoznao s istorijom kompanije, njenim putem i transformacijom, ali i predstavio najnovija dostignuća u dizajnu i proizvodnji opreme za automatizaciju za rezidencijalnu i industrijsku namjenu. Akcenat je stavljen na BRUSHLESS motore, tehnologiju koju je ta kompanija dizajnirala i prva u svijetu proizvela. BRUSHLESS motore odlikuju izuzetno male dimenzije, mala potrošnja energije, izuzetno velika snaga i dugovječnost. Osim te tehnologije učesnici su se mogli upoznati i s načinom odabira materijala i kvalitetom izrade svih proizvoda, gdje su mogli da se uvjere da za Roger Tehnology ne postoji kompromis u pogledu kvaliteta. Svi elementi koji su dio mehanike njihovih proizvoda izrađeni su od vrhunskih materijala kao što su liveni čelik, aluminijum, bronza i drugi materijali i legure. Takođe, predstavljena je i nova serija motora za klizne kapije BM30, BIONIK ekonomična serija automatskih rampi i SMARTY serija motora za krilne kapije velikih dužina.

Jedinstven brend

Utisci učesnika nakon prezentacije bili su vidno pozitivni, a pogotovo se moglo primijetiti zadovoljstvo onim što su čuli vezano za mogućnosti koje nude proizvodi s BRUSHLESS motorima. Duško Tešanović, tehnički direktor Antenala, nije krio zadovoljstvo postignutim. Naglasio je kako je izuzetna čast i zadovoljstvo što je njegova firma imala čast da predstavi novi brend na bosanskohercegovačkom tržištu. „Kompanija Roger Tehnology je lider u oblasti inovacija na ovom polju i sve njene proizvode odlikuje visok stepen kvaliteta i funkcionalnosti. Drago mi je da su svi prisutni prepoznali Roger Technology kao jedinstven i drugačiji brend na našem tržištu i Antenal kao distributera koji njeguje kvalitet i svoje partnere bira pažljivo. U budućnosti očekujemo da će Roger Technology s nama napraviti zapažen rezultat zahvaljujući svom pristupu, kvalitetu svojih proizvoda i našoj podršci“, rekao je Tešanović.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *