Događaji Sajmovi

Najava: Intersec 2019: Veliki fokus na bliskoistočno tržište sigurnosti

Počelo je odbrojavanje do 21. izdanja globalno značajnog sajma sigurnosti i zaštite u Dubaiju. Prema procjenama, vrijednost bliskoistočnog tržišta će u narednih šest godina porasti više nego dvostruko, što je mamac za brojne dobavljače

Priredila: redakcija a&s Adrije

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Više od 1.300 izlagača iz 59 zemalja, uključujući i 18 od 20 najvećih svjetskih pružalaca usluga u oblasti komercijalne sigurnosti, učestvovat će na Intersecu 2019, koji će se održati od 20. do 22. januara u Međunarodnom kongresnom i izložbenom centru u Dubaiju. Sajam stiže u vrijeme kada će regionalna potražnja za ovim rješenjima imati objedinjenu godišnju stopu rasta od 15 posto do 2024. godine. Prema analitičarima iz kompanije 6WResearch, vrijednost bliskoistočnog tržišta komercijalne i računarske sigurnosti, zaštite od požara, dronova i rješenja za pametne domove će sa sedam milijardi dolara ove godine do 2024. porasti na 16,4 milijarde dolara zahvaljujući strogim regulacijama i rastu ulaganja u infrastrukturu. Najveći dio toga otpada na oblast komercijalne sigurnosti: videonadzor, kontrolu pristupa i protivprovalu.

Očekuju se rekordi

Vrijednost regionalnog tržišta komercijalne sigurnosti će s trenutnih 2,9 milijardi dolara u narednih pet godina porasti na 7,4 milijarde dolara. “Na osnovu rezervisane površine, broja izlagača te očekivanog broja od preko 30 hiljada posjetilaca iz 120 zemalja, očekujemo da će Intersec 2019 biti najveći svjetski sajam u svojoj kategoriji, koji se ističe po 15 paviljona posvećenih različitim zemljama te paviljonu pokrajine Ontario iz Kanade, koja prvi put učestvuje na sajmu”, kaže direktor Interseca Andreas Rex. On dalje objašnjava da je u planu i novi trodnevni konferencijski format, koji će spojiti proizvođače opreme, integratore, konsultante i pružaoce usluga s regulatornim agencijama i vlastima: “Informativni forumi na Intersecu 2019 imat će inovativne formate, korisne debate, strateške i tehnološke diskusije o različitim temama, o kojima će govoriti regionalni i međunarodni sigurnosni stručnjaci”, dodaje Rex. Komercijalna sigurnost će sa 450 izlagača, u koje spada i švedski proizvođač Axis Communications, zauzeti najveći dio izložbenog prostora Interseca.

Najave izlagača

“Nastavljamo proširivati svoju ponudu u maloprodaji, sektoru kritične infrastrukture, a primjećujemo i pozitivan trend u oblasti pametnih gradova. Na Intersecu 2019 iščekujemo detaljne razgovore s našim partnerima o budućnosti sigurnosti i nadzora”, kaže Philippe Kubbinga, regionalni direktor u Axis Communicationsu. Hikvision je još jedan izlagač na Intersecu 2019 koji želi povećati udio na tržištu Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike (MENA). Binson Xu, Hikvisionov regionalni predsjednik, objašnjava: “MENA je jedan od najznačajnijih regiona u okviru našeg globalnog poslovanja. Naša je zarada od prodaje ovdje tokom posljednjih pet godina rasla 40 posto godišnje. Siguran sam da ćemo u naredne tri godine i dalje rasti istom brzinom. Naše najuspješnije vertikale na Bliskom Istoku su transport i automatizacija objekata. One obuhvataju najveće projekte, koji zahtijevaju najnoviju tehnologiju”, dodaje Xu. Zaštita od požara i evakuacija je druga najveća sekcija na Intersecu 2019, s više od 400 očekivanih izlagača, nakon čega slijedi sektor zaštite i očuvanja zdravlja na poslu (150), zatim unutrašnja sigurnost i održavanje reda i zakona (100), perimetarska sigurnost (100) te cyber sigurnost (50).

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *