Sajmovi Svijet

Sicurezza 2023: Direktni sastanci sa ciljanim kupcima

347 izlagača iz 31 zemlje priprema se za prezentaciju najnaprednijih sigurnosnih i protivpožarnih rješenja u Fiera Milano centru od 15. do 17. novembra. Širok spektar ponuđača i inovacija još jedna je potvrda da je Sicurezza najposjećeniji italijanski i jedan od vodećih evropskih događaja u ovom sektoru.

Priredila: Dženana Bulbul; E-mail: redakcija@asadria.com

 Međunarodni karakter sajma Sicurezza – oličen u njegovih nekoliko desetaka hiljada posjetilaca – omogućit će izlagačima i direktan susret s kupcima. Tako je za izlagače organizovan niz one-to-one sastanaka sa 120 kupaca iz 36 zemalja. Fiera Milano ih je odabrala prema geografskom području i visokoj potrošačkoj sposobnosti, a u saradnji s Italijanskom trgovinskom komisijom iz Egipta, Tunisa, Turske, Južne Afrike i Ujedinjenih Arapskih Emirata, glavnim potencijalnim tržištima za ponuđače rješenja na Sicurezzi.

Trendovi i inovacije

Digitalizacija, novi inteligentni, integrisani i prilagođeni sistemi, pametne zgrade i gradovi te zaštita podataka bit će glavni fokus cjelokupnog događaja, obuhvaćajući sve segmente sigurnosne industrije: videonadzor, protivprovalu, vatrodojavu, kontrolu pristupa i pasivnu sigurnost. Bit će ponuđena najinovativnija rješenja, od kamera s ultravisokom rezolucijom i naprednom videoanalitikom i vještačkom inteligencijom do digitalnih i integrisanih rješenja za detekciju provala, kontrole pristupa u oblaku i digitalne platforme za vatrodojavu, koji se mogu daljinski kontrolisati i održavati.

Vrijednost vještina: Fokus na obuku

Bogat edukacijski program pružit će jedinstvenu priliku za diskusiju o najnaprednijim rješenjima, razvoj novih vještina i praćenje trendova, regulativa i scenarija. Sicurezzu to čini ne samo važnim događajem za razvoj poslovanja i umrežavanje već i prostorom za profesionalnu obuku. Od uloge tehnologija u upravljanju sigurnošću u pametnim gradovima do regulatornih promjena u oblasti zaštite od požara, od novih izazova u privatnoj zaštiti do javnih nabavki sigurnosnih rješenja, od certifikacije proizvoda do profesionalne certifikacije – dnevni red nudit će sastanke prilagođene potrebama svih stručnjaka. Održavat će se tehnički seminari i prezentacije proizvoda za instalatere, projektante i integratore, kao i seminari za menadžere sigurnosti.

Cyber Security Arena

Tema kibernetičke sigurnosti, koja predstavlja hitan i složen izazov koji obuhvata sve sektore, bit će istražena u posebnom prostoru – Cyber Security Areni. S rastom cyber napada zabrinutost za zaštitu ličnih podataka i korporativne imovine postala je prioritet. Zahvaljujući vještačkoj inteligenciji, moguće je predvidjeti i spriječiti štetu, ali je ključno ulaganje u obuku stručnjaka i osoblje kompanija radi povećanja svijesti o opasnostima digitalizacije. Cyber Security Arena je pokrenuta kako bi odgovorila na ove izazove i zadovoljila nove potrebe sektora, pružajući prostor za analizu i dubinsku raspravu s udruženjima, stručnjacima, akademicima i kompanijama. Po ustaljenom formatu, program će se smjenjivati ​​između razgovora o kibernetičkoj sigurnosti i kratkih informativnih sesija s konkretnim savjetima i najboljim praksama.

Sicurezza će ove godine biti dio Milanskog međunarodnog građevinskog saveza, koji će u isto vrijeme objediniti i Globalni sajam liftova, ME-MADE Expo, vodeći događaj u Italiji za građevinski sektor, te Smart Building Expo.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *