Svijet

Priznanje Cambium Networksu za liderstvo u fiksnim bežičnim i Wi-Fi rješenjima

Cambium Networks, jedan od vodećih globalnih ponuđača fiksnih bežičnih i Wi-Fi mrežnih rješenja, dobio je nagradu članova Wireless ISP asocijacije (WISPA) za proizvođača godine. Ovo je priznanje kompanija dobila za isporuku multigigabitnih bežičnih širokopojasnih rješenja, koja pružaju jedinstvene performanse i vrijednost urbanim, prigradskim i ruralnim sredinama te preduzećima.

“Provajderi bežičnog interneta se trude da premoste jaz u povezivanju urbanih, prigradskih i ruralnih lokacija. Oni cijene opremu i softverska rješenja koja pružaju pouzdanu i pristupačnu bežičnu i Wi-Fi konekciju. Ponosni smo što smo prepoznali Cambium Networks kao proizvođača godine”, rekao je Claude Aiken, predsjednik WISPA-e.

Gotovo hiljadu WISP operatera koji su članovi WISPA-e predvode komunikacijsku industriju u uvođenju fiksnog bežičnog pristupa i Wi-Fi 6 opreme. Budući da predvode brzu evoluciju tehnologije, oni su kreatori i najboljih praksi, koje drugi slijede. Cambium Networks blisko sarađuje s WISP operaterima kako bi omogućio bežično povezivanje zajednica širom svijeta. Ova nagrada dokaz je vizije i sposobnosti Cambium Networksa da razvije inovativna rješenja.

“Ako može biti bežično, bit će bežično. Multigigabitna fiksna bežična širokopojasna te Wi-Fi 6 pristupna rješenja za zatvorene i vanjske prostore danas su dostupna. Počašćeni smo i ponizni na priznanju korisnika WISPA mrežnih operatera, koji biraju naša bežična rješenja za postavljanje i proširenje mreža”, rekao je Atul Bhatnagar, predsjednik i izvršni direktor Cambium Networksa.

Cambium Networks je u 2021. godini predstavio nekoliko tehnoloških noviteta:

– 60 GHz cnWave multigigabitnu milimetarskovalnu tehnologiju
– CBRS uređaje i Spectrum pristupna rješenja (SAS).
– cnMatrix TX Ethernet switcheve posebno dizajnirane za fiksne tornjeve za bežični pristup
– Unutrašnja i vanjska Wi-Fi 6 rješenja koja nadilaze koncencionalne Wi-Fi performanse i domet
– Centralizirano upravljanje oblakom

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *