Kontrola pristupa

Profesionalci biraju Incedo Business za samostalno upravljanje kontrolom pristupa

Još jedno veliko istraživanje potvrdilo je rastuću važnost integracije sigurnosnih funkcija unutar zgrada. Prema Izvještaju o bežičnoj kontroli pristupa u 2021.*, „95% [sigurnosnih stručnjaka] navodi integraciju sistema [kontrole pristupa] s drugim funkcijama upravljanja zgradom/sigurnošću kao „važnu“ ili „vrlo važnu“ stavku u narednih pet godina. Bogato stručno iskustvo u sigurnosnom sektoru navelo je nabavni tim u kompaniji Plexus da odgovori na sve izraženiju potrebu za uvezivanjem svih funkcija u objektu, uključujući kontrolu pristupa.

Menadžeri kompanije Plexus tražili su fleksibilniji pristupni sistem za svoje sjedište u Swanseaju u Walesu. Uz integriranu kontrolu, Plexus je dao prioritet savremenoj kontroli pristupa s nižim troškovima održavanja od njihovog postojećeg sistema, kao i potencijalu za sigurno upravljanje iz oblaka.

Svaka nova instalacija mora ponuditi mogućnost daljnjeg širenja ili smanjivanja u budućnosti. Zato su tražili širok izbor bežičnih i žičanih uređaja za vrata i čitača za sve tipove prolaza. Tražen je i jednostavan put nadogradnje za hardver i softver.

Incedo Business platforma kompanije ASSA ABLOY Opening Solutions sada je instalirana u objektu kompanije Plexus. Instalacija bežičnih brava, čitača i kontrolera iz širokog asortimana kompanije ASSA ABLOY bila je brza i jednostavna, što je olakšalo prelazak na Incedo Business tehnologiju.

„Hardverska arhitektura je dobro izvedena, a to odlično ide u kombinaciji sa softverom koji nudi nevjerovatnu jednostavnost upotrebe”, kaže Marcus Elphick, operativni direktor u kompaniji Plexus Fire and Security.

Stiže integralno upravljanje iz oblaka

Uz zaključavanje bez ključa i upravljački softver Incedo Business, menadžeri iz Plexusa mogu precizno kontrolirati ko se i gdje može kretati po uredskim prostorima. Oni mogu određivati intervale u kojim određene grupe korisnika mogu otvarati konkretna vrata. Tako se osigurava da osoblje ostaje u pokretu i na sigurnom, a bez opterećenja korištenjem fizičkih ključeva.

„Novi softver se besprijekorno integrira, mnogo je jednostavniji i nudi zdravorazumski pristup strukturi“, kaže Marcus Elphick. Softver Incedo Business je intuitivan za upravljanje preko svakog računara. Cijela platforma Incedo potpuno je fleksibilna i modularna, što omogućava osoblju Plexusa da doda više brava ili promijeni softverske opcije za upravljanje kad god je to potrebno. Oni već planiraju proširiti kontrolu: sistemom će biti pokrivene i udaljene lokacije, ulazne kapije i kontrola pristupa skladištu. „Jako smo zadovoljni sistemom i njegovim mogućnostima”, dodaje on.

Cilj kompanije Plexus je brza nadogradnja i prelazak na novi sistem upravljanja iz oblaka – Incedo Business Cloud. On im nudi 24-satni pristup u stvarnom vremenu s bilo kojeg mjesta i za veći broj vrata. To je važno jer u ovoj kompaniji žele proširiti pokrivenost na više objekata. “Incedova integrirana platforma za kontrolu pristupa već nudi povezanost i praktičnost”, kaže Stephanie Ordan, zamjenik direktora digitalnih i pristupnih rješenja u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. „Sada se ova tehnologija isporučuje i u oblaku. Incedo čuva prostorije i inteligentno filtrira pristup, a sve sa ciljem boljeg upravljanja neprestanim kretanjem ljudi s bilo kojeg mjesta“.

“Vaše poslovanje nije statično i nema razloga zašto i vaša sigurnost ne bi bila takva“.

„Incedove opcije za upravljanje sistemom skaliraju se od početnog nivoa do upravljanja u oblaku“, dodaje Kevin Hoare, direktor jedinice za tehnologiju Incedo u ASSA ABLOY Opening Solutions EMEA. „Možete upravljati s više lokacija, uključujući integracije s tehnologijama drugih proizvođača i sigurnosnim rješenjima poput CCTV-a. Širite i smanjujte instalaciju, dodajte ili uklonite hardver i akreditive po potrebi ili promijenite opcije upravljanja sistemom…sve se izvodi u jedinstvenom okruženju. Migracija između lokalnog upravljanja i upravljanja u oblaku odvija se neprimjetno u bilo kojem smjeru, što osigurava potpunu fleksibilnost vašeg poslovanja“. Šta god da dolazeće godine postave kao izazov, Incedo će vašu sigurnost obogatiti fleksibilnošću za lakšu prilagodbu.

Za više informacija o novoj Incedo platformi za kontrolu pristupa posjetite https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/incedo-business

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *