Videonadzorni sistemi

Projekat firme Lunatronik: Za bezbednost Nectara brine se Partizan Security

Na osnovu akta o proceni rizika u planiranju sistema tehničke zaštite i dogovora s nadležnim službama kompanije Nectar, ugrađen je sistem video-nadzora u objektu te fabrike za preradu voća i povrća u Bačkoj Palanci

Piše: Bata Vulović, direktor, Lunatronik
E-mail: bata@klt.rs

Na tenderu s više krugova odlučivanja rukovodstvo fabrike „Nectar“ izabralo je ponudu firme Lunatronik iz Beograda kao najbolju po kriterijumu „najbolji kvalitet za uloženi novac“, s opremom britanskog brenda Partizan Security. Objekat je deo kompleksa zgrada proizvodnog i skladišnog tipa, koji se prostire više od 80 hiljada metara kvadratnih. Radno vreme je od 00:00 do 24:00 sata svakim danom, a objekat je obezbeđen ogradom čitavom dužinom kruga.

Više od 110 kamera
Na osnovu akta o proceni rizika u planiranju sistema tehničke zaštite i dogovora s nadležnim službama kompanije, izvršena je ugradnja odgovarajućeg sistema video-nadzora u objektu fabrike za preradu voća i povrća „Nectar“ u Bačkoj Palanci. Tom prilikom ugrađeno je više od 110 kamera COD-VF3CH Super HD v4.1 AHD, od čega preko 60 unutrašnjih i 50 spoljašnjih kamera rezolucije od 2 i 4 MP u mini dome i bullet kućištu. Takođe, izvršena je ugradnja i 9 hibridnih DVR uređaja ADH-16A Super HD v3.4 AHD za kamere rezolucije 4 MP s ukupno 96 TB skladišnog prostora, koje omogućava čuvanje snimaka do 30 dana. Svi DVR uređaji i kamere se napajaju centralno iz osam zaštićenih REC ormana, koji su opremljeni UPS uređajima za neprekidno napajanje s akumulatorima od po 42 Ah i povezani nezavisnom mrežom optičkih kablova za daljinski pristup. Na taj način je obezbeđeno da sve kamere imaju i stalno i rezervno napajanje nezavisno od lokalnih izvora 230 V, koji mogu biti nepouzdani. Za optimalan kvalitet slike postavljeno je više od osam hiljada metara koaksijalnih kablova RG59 s paricom za napajanje 2 x 0,75 mm.

Lunatronik prevazišao sve prepreke
Na svim DVR uređajima moguće je programirati automatsko slanje e-mail poruke u slučaju problema kao što je: gubitak video-signala ili neki problem sa hard diskom. Dežurno obezbeđenje preko VMS softvera prati kamere na monitorima veličine 43 inča. Ovlašćeni direktori mogu na svojim računarima da posmatraju određene kamere, u zavisnosti od potrebe i dobijenih ovlašćenja. Pristup DVR uređajima spolja preko interneta je zabranjen zbog politike bezbednosti kompanije.
„Iako je ovaj objekat Nectara vrlo kompleksan i zahtevan, licencirani stručnjaci Lunatronika su prevazišli sve probleme u hodu i u predviđenom roku instalirali vrhunski sistem video-nadzora koji obezbeđuje višestruke koristi – i preventivnu bezbednosnu funkciju i analizu kritičnih događaja i praćenje i usavršavanje postojećih proizvodnih i kontrolnih procesa“, istakao je savetnik za bezbednost Miloš Čeković, ne skrivajući zadovoljstvo urađenim. Nakon uspešno završenog posla u Bačkoj Palanci, izvršeno je i unapređenje i optimizacija sistema video-nadzora u Arilju, čime je nastavljena dugogodišnja saradnja.

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *