Regija Vijesti

Prva stručna konferencija „Dahua Roadshow 2019“ 21. marta u Sarajevu

Kompanija „Dahua tehnology“ u Sarajevu će 21. marta 2019. godine održati prvu stručnu konferenciju „Dahua Roadshow 2019“ na kojoj će biti prestavljeni najnoviji sigurnosti sistemi u oblasti tehničke zaštite i videoanalitike.

Na konferenciji će učestovovati najeminentniji stručnjaci iz te oblasti, a skup će otvoriti ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica i regionalni menadžer „Dahua tehnology“ Aleš Deak.

Osim stručnjaka „Dahua tehnology“, koji će predstaviti svoja najnovija i vodeća svjetska rješenja u području inteligentnih sistema koji svijet čine sigurnijim, na konferenciji će govoriti i profesor Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Jasmin Ahić.

To će biti prilika da „Dahua tehnology“ javnosti predstavi svoje najnovije proizvode i solucije, poput rješenja za pametne i sigurne gradove, perimetrijsku zaštitu, detekciju i prepoznavanje lica.

Povod konferencije, između ostalog, je skoro otvaranje prve laboratorije u BiH za testiranje navedenih opreme i sistema u kojoj će krajnji korisnici moći provjeriti funkcionalnost te opreme u realnom vremenu i okruženju.

Konferencija će biti održana u Hotelu Hills u Sarajevu s početkom u 9.30 sati.

Preuzeto sa www.avaz.ba

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *