Regija Vijesti

Sarajevska Aleja ambasadora uskoro pod nadzorom

Na popularnom sarajevskom šetalištu Aleja ambasadora u toku je postavljanje videonadzora, koji je već instaliran na Darivi, gdje je postavljena kamera, ali i odašiljač za signal te Wi-Fi uređaji za prijenos signala do Prve policijske uprave.
Na ovaj način pokušat će se spriječiti oštećenja i vandalizmi kojima je to šetalište bilo izloženo prethodnih godina te povećati sigurnost građana. Na meti vandala često su bile klupe, stabla lipe, pa i ploče s imenima ambasadora koji su ih zasadili.

“U planu je postavljanje kamera na Bentbaši – kod terena za mali fudbal i Kozije ćuprije”, kazali su iz općinskog Sektora za lokalni razvoj koji je pripremao ovaj projekat.

Osim toga, Općina Stari Grad Sarajevo već radi na uvođenju videonadzora na izlazima/ulazima iz te općine. U toku ove godine je pripremljen projekat, te provjerene lokacije i dostupnost infrastrukture za pokrivanje videonadzorom sedam izlaza/ulaza iz općine Stari Grad. U budžetu za narednu godinu za te namjene planirat će se 12.500 eura.

Općina Stari Grad je u protekle dvije godine uvela videonadzor u deset osnovnih i srednjih škola na njenoj teritoriji, koji je u potpunosti finansirala.

(Klix)

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *