Događaji Sajmovi

Secutech 2017: Potencijali azijskih sigurnosnih tržišta nove generacije

Secutech se na svoju 20. godišnjicu završio na pozitivnoj noti, ponovo dokazujući da je značajna platforma koja dobavljačima i kupcima omogućava da zadrže vodeće pozicije na globalnom tržištu sigurnosti i zaštite. Sajam se održao između 12. i 14. aprila, u Taipei Nangang izložbenom centru

Piše: Messe Frankfurt

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Tokom tri dana sajma, 22.055 posjetilaca iz 75 zemalja i regiona došlo je u potrazi za poslovnom saradnjom sa 372 izlagača iz 13 zemalja i regiona. Izlagači su na površini od 30.694 kvadratnih metara izložbenog prostora predstavili svoje najbolje sigurnosne uređaje i rješenja. Predviđajući vrlo brz rast potražnje za IoT rješenjima i povezivim uređajima, Secutech je veliki naglasak stavio na spajanje inteligentnih rješenja sa raznih rastućih specijalizovanih tržišta kako bi potakao inovacije među industrijama. Generalna menadžerka u Messe Frankfurt New Era Business Media, Regina Tsai, izrazila je zadovoljstvo zbog toga što su posjetioci imali koristi od ove ideje: “Tokom ova tri dana primijetila sam mnogo poslovnog dijaloga na svim štandovima. I izlagači i posjetioci su se složili da im je potrebna platforma za povezivanje i nadogradnju postojećih sigurnosnih uređaja s novim tehnologijama. Nastavit ćemo da radimo u ovom pravcu”.

Izgradnja poslovnih prilika

Ovogodišnji cilj Secutecha bio je jačanje saradnje između industrija. Stoga je implementiran program poslovnog spajanja radi povezivanja izlagača i kupaca – održano je ukupno 438 sesija poslovnog spajanja, usljed čega se 151 izlagač uspješno povezao sa 73 kupca. Među njima je i Office Building Unipos, proizvođač sistema za požarnu signalizaciju iz Bugarske, koji je po prvi put započeo partnerstvo sa tajvanskim kolegama. “Pomoću poslovnog spajanja pronašli smo potencijalne dobavljače koji će biti naši OEM partneri i prodavati naše proizvode.”, izjavila je komercijalna direktorica kompanije Angelina Petrova.  Pored toga, sajam je također i mjesto na kojem kupci mogu vidjeti koji su to nadolazeći industrijski trendovi. Direktor Inforteka, Leo Peng, izrazio je zadovoljstvo smislom za poslovanje koje je bilo moguće iskusiti na sajmu. “Posjećujem sajam kako bi izvidio proizvode za pametne domove i pametnu zdravstvenu zaštitu. Oba sektora se brzo razvijaju i tržišna potražnja je ogromna. Jedan od najvećih trendova u industriji je integracija funkcija za pametne domove i sigurnost domova. A, na sajmu mogu vidjeti ovaj trend”, rekao je Peng. Kako bi potvrdio svoj status kao platforme za saradnju i dijeljenje informacija, na sajmu je održano više od 150 sesija seminara povezanih sa prevencijom katastrofa, sistemskim integracijama, sigurnosnim komponentama, pametnim domovima itd. Generalni menadžer u Parsons Brinkckerhoffu i govornik na forumu za sistemske integracije u Aziji, Frank Lin, također je ocijenio događaj korisnim: “Kao kompanija koja se bavi korporativnim savjetovanjem, nadamo se da ćemo se povezati sa lokalnim dobavljačima i sistemskim integratorima iz Tajvana i Azije te im predstaviti svoje tehnologije i znanje. Nakon foruma, dobio sam određeni broj upita iz publike koji su htjeli detaljnije porazgovarati o poslovnim prilikama”.

SMAhome nagrade

Pored spomenutih foruma, u okviru Secutech nagrade za kvalitet izdvojeni su proizvodi koji su u stanju pružiti izvrsno 4K UHD video nadgledanje. U specijalnom području za inteligentnu 3D video analitiku demonstrirano je pametno video praćenje, 3D prebrojavanje ljudi, duboko učenje te inteligentno detektovanje i analiza. I konačno, SMAhome nagrade za 2017. godinu podijeljene su istaknutim proizvodima za pametne domove širom svijeta u šest kategorija – vrhunski kvalitet, vrhunska inovacija, vrhunski ID dizajn, vrhunsko rješenje, najpopularnije rješenje i nagrada za cloud platformu i softverski kvalitet.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *