Sajmovi

SICUREZZA 2019: NASTAVAK POZITIVNIH TRENDOVA.

FIERA MILANO JE ORGANIZATOR SAJMA KOJI ĆE SE ODRŽATI IZMEĐU 13. I 15 NOVEMBRA
Kako sigurnost dobija na značaju, sajam će se fokusirati na izazove za profesionalce koji su sve veći. Prije održavanja glavnog događaja, međunarodno predstavljanje sajma će se održati u Londonu.

Milano, 15. april 2019. – Nastavlja se rast sajma SICUREZZA 2019 koji će se održati u centru Fiera Milano od 13. do 15. novembra ove godine. Sedam mjeseci prije održavanja događaja koji je vodeći takve vrste u Italiji i jedna od glavnih manifestacija u Europi, vodeći brendovi u sigurnosnoj industriji su već rezervisali svoje učešće.

Na izložbi će biti predstavljene dvije glavne novine: jednostavniji raspored sa četiri susjedna paviljona i izložbene sekcije podijeljene po vrsti proizvoda.

Videonadzor i protuprovalna zaštita će biti predstavljeni u paviljonima 5 i 7, s odvojenim prostorima u istim paviljonima namijenjenim protupožarnoj opremi (pav. 5) i dronovima (pav. 7).

Paviljon 10 će se fokusirati na pasivnu sigurnost i kontrolu pristupa. Tu će biti predstavljena rješenja za svaku oblast primjene: stambeni, gradski, industrijski i komercijalni sektor. Paviljon 6 će u skladu sa misijom posvećenosti sigurnosti biti domaćin Smart Building Expo izložbe sa posebnim fokusom na pametne gradove i alternativna energetska rješenja pored pametnih zgrada.

Internacionalizacija misije sajma

U međuvremenu, svoj put nastavlja i evropska manifestacija predstavljanja sajma SICUREZZA 2019 profesionalcima i upoznavanje s mogućnostima koje nudi italijansko tržište.

Sljedeća stanica je u Londonu u kojem će se 19. juna sajam SICUREZZA 2019 predstaviti sigurnosnim profesionalcima i međunarodnim medijima na jednom neformalnom prijemu.

Kako bi se unaprijedile poslovne mogućnosti za izlagače na sajmu SICUREZZA 2019, otpočela je i promotivna kampanja koja će okupiti najpoznatije kupce odabrane po kriteriju finansijskog potencijala i geografskog porijekla (Evropa, Balkan, Mediteran, Srednji Istok, Magreb, Rusija i bivše zemlje CSI-ja). Zahvaljujući My Matching online servisu kompanije Fiera Milano, izlagači i kupci mogu odabrati i analizirati poslovne profile prije početka sajma i organizirati raspored sastanaka tokom održavanja.

OBUKA: KLJUČ ZA ODGOVOR NA SIGURNOSNE IZAZOVE

Na sajmu SICUREZZA 2019 će se predstaviti najinovativnija rješenja koja su trenutno dostupna na tržištu, uz mogućnost za obogaćivanje stručnih kompetencija.

Ovu potrebu sve više naglašavaju profesionalci u ovoj industriji jer se suočavaju s tržištem koje nikada ne miruje. Konvergencija između fizičke i logičke sigurnosti, integracija među tehnologijma, prelazak sa samostalnih proizvoda na integrisana rješenja i nova regulativa koja proizlazi iz primjene
Opće uredbe o zaštiti podataka u potpunosti su izmijenili svijet sigurnosti. On danas zahtijeva nova znanja, ne samo kod projektanata sistema nego i instalatera.

Tehnološka revolucija je u toku i ona s jedne strane održava tržište u životu i osigurava rast prometa uprkos upornom padu cijena, dok s druge strane zahtijeva i stalnu obuku i profesionalne kvalifikacije. To se posebno odnosi na instalatere koji još nisu u potpunosti svjesni kombinacije mogućnosti i rizika koje ovakav ambijent nosi sa sobom.

Primjena vještačke inteligencije i naprednih rješenja za praćenje i prepoznavanje na temelju biometrijskih i drugih identifikacijskih podataka čine sigurnosne sisteme sve moćnijim i prilagodljivijim svakom vidu primjene. Istovremeno, oni su zbog toga i sve ranjiviji jer se na taj način otvaraju vrata koja vode do pravih dragocjenosti neke kompanije a to su njeni podaci i informacije. To ne važi samo za videonadzor u kojem se već dugo bavimo pitanjem privatnosti, nego i za stambena rješenja, od inteligentnih interfona do domotike kao tehnologija koja mogu postati stražnji ulazi za pristup kućnoj mreži.

Program obuke na sajmu SICUREZZA 2019 će se uvelike fokusirati na oblasti cyber sigurnosti i privatnosti. Program obuke u okviru izložbe bavit će se aktuelnim temama, a u ponudi će biti i potvrde o obučenosti koje će ponuditi udruženja inženjera i tehničkih stručnjaka.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *