Konferencije Regija

Synology u velikom zamahu na tržištu Balkana

Druga Synology radionica, na kojoj je ta kompanija poslovnim partnerima, preprodavačima i sistem-integratorima predstavila prošlogodišnje inovacije i napredna rješenja u oblastima pohrane podataka, videonadzora i mrežne opreme, održana je 22. februara u beogradskom hotelu Holiday Inn.

Radionica je organizovana zajedno s beogradskom firmom SionNet, ovlaštenim distributerom Synologyja za tržište Srbije.

Tehnološke inovacije

Učesnici su imali priliku da od Ismara Hote, šefa prodaje za tržište Balkana, Rumunije, Mađarske i Turske, saznaju više o najnovijim lokalnim i cloud rješenjima koje Synology donosi na ove prostore, kao i o promjenama u partnerskim programima.

Među lokalnim rješenjima bilo je govora o novim CC400W IP kamerama za stambene objekte ili manje poslovne subjekte, koje, uz dvosmjerni audio i bežično spajanje preko Wi-Fi-ja, nude niz AI funkcionalnosti, kao što su detekcija gužvi, autopretraživanje, detekcija ljudi i vozila itd.

Među NAS uređajima s unaprijeđenim funkcionalnostima ističe se nova Bee serija – BeeDrive i BeeStation – namijenjena kućnim korisnicima i profesionalcima iz kreativnog segmenta, poput fotografa.

“To je linija proizvoda namijenjena kućnim korisnicima, koju je jednostavnije instalirati, pokrenuti i koristiti. Smatramo da je to naša prednost nad konkurencijom za takve korisnike. Pored toga što je BeeDrive kompaktan i mal, jednostavan je za korištenje. Spajate ga na Wi-Fi kao mrežni uređaj. Možete na njega vršiti backup mobilnog uređaja, kompjutera, sinhroniziranje fajlova itd.”, rekao je Hota.

Kada je riječ o novim partnerskim programima, koji su u četvrtom kvartalu prošle godine već primijenjeni na nekim tržištima, Synology sada nudi četiri vrste partnerstava: registrovano, certificirano, zlatno i platinasto. Takav pristup omogućit će partnerima zaista zainteresovanim za saradnju s tom kompanijom da dobiju što bolju prodajnu i tehničku podršku.

Rekordna godina

Prethodni Synology workshop, održan na istom mjestu prošle godine, bio je veoma koristan za kompaniju, koja je nakon toga počela graditi mrežu zastupništava u regiji, kaže Hota.

“Prošle godine smo imali rekordnu godinu u Srbiji i ostvareni dobitak od milion eura i mislim da ćemo ove godine biti blizu takve cifre, što je velika stvar. U regionu Balkana je zabilježen rast od 30 posto i dobit od 4,1 milion eura”, istakao je Hota.

Poslije Beograda slične radionice planirane su i u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu i Sofiji.

Milorad Đukanović, menadžer marketinga u distributerskoj kompaniji SionNet, kaže kako je tržište Balkana i same Srbije zanimljivo za sve vendore.

“Radimo s B2B partnerima. Ove godine ih ima nešto više i ovo je bila dobra prilika da Ismar predstavi najnovija tehnološka dostignuća. Dobra posećenost događaju pokazuje da je Synology reprezentativan i zanimljiv korisnicima.”

Detaljniji izvještaj s održane radionice moći ćete pročitati u novom, 198. broju magazina a&s Adria i na našoj web-stranici.

Pogledajte fotografije sa konfrencije:

 

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *