Videonadzorni sistemi

Termalna kamera kompanije D-Link

Kamera nudi mogućnost brzog i preciznog prepoznavanja osoba s povišenom temperaturom u velikim grupama. Tako se trenutno dobivaju informacije na osnovu kojih se može stupiti u kontakt s tim osobama i poduzeti odgovarajuće mjere
Piše: Ivo Pavičić, regionalni menadžer za Jadransku regiju i Grčku, D-Link
E-mail: ivo.pavicic@dlink.com

Kompanija D-Link je, pored već proširenog asortimana IP kamera, odgovorila na potrebe tržišta u ovoj kriznoj situaciji predstavivši novu seriju termalnih IP kamera. Kamera DCS-9500T za grupno mjerenje temperature cjelovito je rješenje za otkrivanje prisustva visoke temperature kod ljudi. Idealna je postavljanje na ulaze u škole, bolnice, transportne centre i poslovne zgrade.

Velika tačnost
Ovaj model omogućuje brzo mjerenje temperature površine kože za 30 osoba u roku 30 ms i s tačnošću od ±0,3°C. Kamera nudi mogućnost brzog i preciznog prepoznavanja osoba s povišenom temperaturom u velikim grupama. Tako se trenutno dobivaju informacije na osnovu kojih se može stupiti u kontakt s tim osobama i poduzeti odgovarajuće mjere. Širokokutni termalni objektiv pruža nadzor širokog područja, dok nehlađeni IRFPA mikrobolometar toplotnog senzora visoke rezolucije omogućava pristup detaljnim termalnim snimcima. Komplet dolazi u paketu s kalibratorom za crno tijelo koji sistemu omogućuje kalibraciju u realnom vremenu kako bi se osigurala trajna preciznost. Dodatne ugrađene IVA funkcije omogućuju modelu DCS-9500T da prepoznaje ljudske oblike i prelaske granice zadatih zona i perimetra, kao i da prati nestale predmete. Podrška za PoE omogućava napajanje i povezivanje kamere putem jednog kabla, što nudi dodatnu fleksibilnost pri njenom postavljanju, posebno na mjestima gdje utičnice nisu dostupne.

Fleksibilna integracija
D-Linkovo rješenje za praćenje povišene tjelesne temperature uključuje termografsku kameru s inteligentnim sistemom mjerenja temperature, kalibrator crnog tijela i softver za upravljanje. Nije mu potreban dodatni softver, a može pratiti i do 30 pokretnih osoba istovremeno, s brzim vremenom odziva od 30 ms. Fleksibilna integracija omogućava kompatibilnost s ONVIF-om uz opcionalnu CGI i SDK podršku.

• Integrisani algoritam za mjerenje temperature
• Jedna IP adresa i dva kanala
• Efektivna rezolucija 400×300
• Osjetljivost 40 mK
• Termalno snimanje: 8 mm fiksni objektivi, standardno snimanje: 2,7–12 mm motorizirani objektivi
• Tačnost od ≤0,3°C
• Prepoznavanje tijela za do 30 ciljeva
• Vrijeme odziva od ≤30 ms
• 17 boja za kontrolu

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *