Događaji Sajmovi Svijet Vijesti

Zajednički nastup IFSEC-a i Security & Counter Terror Expoa

Clarion i UBM najavili su da će od maja 2020. dva najvažnija događaja za britansku industriju sigurnosti organizirati istovremeno i na istoj lokaciji.

IFSEC će pomjeriti datum održavanja na 19–21. maj u londonskom Excel sajamsko-konferencijskom centru te svom rasporedu dodati tri prestižna događanja: Security & Counter Terror Expo (SCTX), Ambition i Forensics Europe Expo.

Ovime će IFSEC zakoračiti u svijet komercijalne sigurnosti, a Security & Counter Terror Expo u nacionalnu sigurnost, udovoljavajući zahtjevima za centralizaciju ove industrije. Uz to, istovremeno će se održavati i Ambition i Forensics Europe Expo, koji trenutno rade sa SCTX-om, te Firex International, što daje raznolikost i snagu ovom novom savezu.

Excel London će postati globalna destinacija za sigurnosnu zajednicu, pomjerajući granice inovacija i stručnosti. 38.000 stručnjaka će se okupiti na jednom mjestu s najširim spektrom ponuđača sigurnosnih proizvoda i rješenja. Ovime će industrija imati jedinstveno tržište za sigurnosni ekosistem, koji čine instalateri, krajnji korisnici iz vladinog sektora, korporativni krajnji korisnici, integratori, proizvođači i distributeri.

Najava zajedničkog održavanja IFSEC-a i SCTX-a u londonskom Excelu od 2020. godine toplo je prihvaćena unutar sigurnosne industrije.

“Ovo je došlo u savršeno vrijeme za sigurnosnu industriju. BSIA je uzbuđena što će podržati ovo veliko novo partnerstvo dvije vodeće britanske izložbe. Dugo godina sarađujemo s IFSEC-om i radujemo se saradnji i sa SCTX-om”, kazao je Mike Reddington, izvršni direktor BSIA-e.

“Dahua uzbuđeno očekuje partnerstvo IFSEC-a i SCTX-a 2020. godine, koje će pružiti zadovoljavajući balans krajnjih korisnika, konsultanata, instalatera i integratora. Ovo je fantastična prilika za krajnje korisnike i integratore da razmijene ideje s proizvođačima”, rekao je Steve Norman, Dahuin direktor prodaje za Veliku Britaniju i Irsku.

“Hikvision je sa zadovoljstvom primio vijest da će IFSEC i Security & Counter Terror Expo zajedno nastupiti 2020. godine. Ovo je dobar korak naprijed za sigurnosnu zajednicu i radujemo se što ćemo pružiti podršku”, ističe Justin Hollis, direktor marketinga Hikvisiona za Veliku Britaniju i Irsku.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *