Kontrola pristupa

Zaštita proizvodnje pomoću Incedo sistema za kontrolu pristupa

Da biste dobili glatku i sigurnu kontrolu pristupa na komercijalnim ili proizvodnim lokacijama, ključno je najprije osigurati pouzdano, sigurno i praktično rješenje. Softver i hardver moraju biti jednostavni za kontrolu kroz objedinjeni interfejs i prilagodljivi promjenama koje organizacije uvode tokom vremena.

Resstende, talijanski proizvođač sistema zaštite od sunca poznat po svojim roletnama, tražio je upravo takvo rješenje. Sa preko 60 zaposlenih i godišnjim prometom od 12,4 miliona eura, kompanija je prebacila svoje kapacitete u novo sjedište kako bi se odgovorila potrebama ostvarenog rasta. Nova lokacija na četiri sprata pokriva 6.000 m2 i uključuje radne prostore, sobe za obuku, izložbene prostore i prostore za saradnju. Resstende je tražio sistem upravljanja pristupom koji je usklađen sa modernim i saradnički orijentiranim karakterom novog radnog prostora.

Incedo poslovnom sektoru nudi fleksibilnost i jednostavnost upravljanja

Resstende se odlučio za Incedo Lite sistem kompanije ASSA ABLOY koji besprijekorno integrira pristupne uređaje ovog proizvođača, uključujući kontrolere, Signo čitače i effeff elektroprihvatnike. Lite verzija ASSA ABLOY-ovog Incedo rješenja za kontrolu pristupa u vidu platforme radi bez dodatnih podešavanja. Incedo kontroleri i moduli povezuju hardver sa Incedo softverom. Pri tom, sve radi besprijekorno, uz mogućnost upravljanja preko jednog interfejsa, čime se štedi vrijeme administratora.

„Dobili smo vrijednu i atraktivnu lokaciju na kojoj možemo promovirati inovacije,“ objašnjava Riccardo Gasparini, generalni direktor kompanije Resstend. „Incedo nam se kao rješenje odmah učinilo prikladnim jer se radi o autonomnom sistemu koji je jednostavan za korištenje i nudi uštedu troškova i energije u skladu sa savremenim potrebama našeg novog sjedišta.”

Incedo Lite pojednostavljuje upravljanje pristupom kakvo je tražio Resstende. Jednostavan je za upotrebu na webu i radi na svakom uređaju, eliminirajući potrebu za namjenskim administratorskim računarom. Sigurnosno osoblje sada može lako odobriti prilagođeni pristup grupama korisnika za konkretna vrata. I vremenska ograničenja se mogu odrediti, što je idealno za rezervacije soba za sastanke i odobravanje pristupa prema funkcijama. Upotreba Seos tehnologije osigurava visok nivo zaštite akreditiva, pri čemu njihove različite opcije daju prioritet lakoći korištenja za korisnika.

„Incedo je fleksibilan, praktičan za korištenje i pojednostavljuje upravljanje pristupom, što nam štedi vrijeme i troškove,” dodaje on.

Resstende je sada spreman za neočekivane izazove. Incedo je fleksibilno rješenje i može se lako proširiti i prilagoditi po potrebi. Ako se poslovni procesi kompanije Resstende i promijene, lako je proširiti kontrolu pristupa ili omogućiti daljinsko upravljanje putem Incedo Clouda uz jednostavnu nadogradnju softvera.

Saznajte više o Incedo platformi za kontrolu pristupa kompanije ASSA ABLOY na https://www.assaabloy.com/group/emeia/solutions/topics/access-control/incedo/incedo-software-options

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *