Kontrola pristupa

Aperio nudi održivu kontrolu pristupa centru za inovacije u Londonu

Modernom uredskom dizajnu potrebna je kontrola pristupa koja je snažna, fleksibilna i estetski usklađena sa potrebama korisnika radnog prostora. Centar Plexal je novo fleksibilno radno okruženje vrijedno 15 miliona funti. U istočnom Londonu, ovaj centar funkcioniše kao „inovacijska zajednica“ a Aperio bežična tehnologija mu omogućava da postigne sve zadate ciljeve.
Plexal je tražio provjereno rješenje za kontrolu pristupa na koje se može osloniti za vrhunsku sigurnost i zaštitu novog prostora za zajednički rad od upada i provala. Dodatni cilj je bila i garancija jednostavne i nenametljive instalacije novih uređaja za zaključavanje: Plexal je za tu priliku ponudio bežično rješenje.
U centru Plexal, poslovni i akademski svijet pod istim krovom rade zajedno sa tehnološkim i startup kompanijama, univerzitetima i kreativcima. Oko 800 poduzetnika koristi ovaj radni prostor za osmišljavanje, kreiranje i lansiranje proizvoda i usluga.
Odabranom rješenju je trebala fleksibilnost kako bi se kontrola pristupa mogla nadograditi paralelno sa širenjem samog centra. Estetika uređaja morala je upotpuniti savremeni i kvalitetno osvijetljeni interijer sa puno stakla.

Snažno i fleksibilno bežično rješenje

Uredski prostori u Plexalu sada su opremljeni bežičnom Aperio tehnologijom zaključavanja pomoću pristupne kartice. Tamo su Aperio brave s baterijom integrisane sa DoorFlow, mrežnom platformom za upravljanje i evidenciju pristupa koju je ustupila kompanija NetNodes.
Do sada je instalirano 59 Aperio L100 bežičnih sigurnosnih brava koje su mrežno integrisane sa DoorFlow sistemom. Aperio brave centru pružaju visok nivo fizičke zaštite i u stvarnom vremenu šalju informacije o statusu vrata DoorFlow sistemu.
„Plexal je tražio prilagodljivo rješenje zaključavanja za više različitih vrata. Kako nije bilo potrebe za ožičenjem, bilo je brzo i jednostavno instalirati Aperio uz minimalno ometanje svakodnevnih aktivnosti“, kaže Stewart Johnson, direktor kompanije NetNodes.
Budući da brave Aperio rade na baterije i ne napajaju se preko centralne mreže, novo bežično rješenje takođe smanjuje troškove održavanja i potrošnju energije u centru. Bežične brave Aperio ne troše energiju kada nisu aktivne jer se aktiviraju samo kada treba provjeriti akreditive ili status sistema. Tu su i značajne godišnje uštede troškova u odnosu na tradicionalna vrata opremljena žicom.

Moderan dizajn za savremene urede

Aperio estetika se odlično uklopila u moderni radni prostor centra Plexal. „Ovde u Plexalu imamo otvoreni dizajn u futurističkom stilu. Naši uredi pretežno imaju staklene obloge, tako da nam je bio potreban efikasan dizajn koji nije samo robustan nego i prilagodljiv“, kaže John Herbert, menadžer u Plexalu.
„Ono što mi se stvarno dopalo kod proizvoda za kontrolu pristupa kompanije ASSA ABLOY jeste njihova estetika“.
Budući da je Aperio tehnologija izgrađena na otvorenoj platformi pogodnoj za integraciju sa gotovo svim sigurnosnim ili upravljačkim sistemima u zgradama, rješenje za kontrolu pristupa u centru Plexal je i dugoročno održiva investicija. Uprava ima mogućnost jednostavnog širenja sistema na nove urede, spratove ili čak i zgrade. Aperio može poslužiti za nadogradnju vrata sa mehaničkim zaključavanjem i bežično ih povezati preko mreže ili izvan nje sa novim ili postojećim sistemima za kontrolu pristupa. To se postiže minimalnim modifikacijama vrata i prostorija, uz jednostavnu i isplativu nadogradnju sistema sigurnosti.
„Ukoliko u budućnosti trebate dodati nova vrata u sistem, to se može učiniti lako, bez izmjene ili narušavanje estetike samog ambijenta“, kaže Johnson. „Time minimizirate i buduće troškove instalacije jer ova tehnologija nudi isplativu i jednostavnu nadogradnju sistema kontrole pristupa.”
„Predviđamo uvođenje promjena u bližoj budućnosti i oduševljeni smo izborom opcija koje imamo na raspolaganju“, dodaje Herbert.

Saznajte više o Aperio tehnologiji na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/aperio

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *