Magazin

a&s Adria 148

Vrijeme je za Adria Security Summit

Od 18. do 19. septembra održat će se peti Adria Security Summit powered by Intersec, najveća godišnja konferencija i izložba industrije sigurnosti Jadranske regije. Ove je godine naša regionalna karavana pristala u Skoplje, glavni grad Sjeverne Makedonije, donoseći prepoznatljiv kvalitet i profesionalnost. Rezultat je najveći broj sponzora i, sljedstveno, najveći projicirani broj posjetilaca i u historiji ovog područja. Nakon fantastičnog odziva oko 1.300 posjetilaca na prošlogodišnjem slovenskom izdanju, ovaj put očekujemo čak i veći broj profesionalaca iz industrije sigurnosti iz više od četrdeset zemalja, uz povećanje broja predstavnika kompanija iz bližeg okruženja Sjeverne Makedonije: Bugarske, Srbije, Albanije i Kosova. Zbog obimnosti i mnoštva zahtjeva Summit će biti održan u Hotelu Aleksandar Makedonski, koji ima dovoljno kapaciteta da podrži ovakvu organizaciju, a podršku na terenu, u svojstvu domaćina, pruža nam Komora Republike Sjeverne Makedonije za privatno obezbjeđenje. Stoga možemo kazati da temelj Adria Security Summita čine ljudi, koji su ga prepoznali kao neizostavnu platformu za umrežavanje i razmjenu informacija.

Uz neizostavan kvalitet, Adria Security Summit odlikuje jedinstven koncept – spoj konferencije i sajma s ujednačenim štandovima, više namijenjenim održavanju poslovnih sastanaka nego prezentaciji opreme, kao i efektna b2b platforma za lakši pronalazak potencijalnog partnera ili kupca. Time je privukao vodeće svjetske kompanije koje žele poslovati u ovom dijelu Evrope, što je otvorilo put ka novim partnerstvima i investicijama. Rast broja posjetilaca prati i rast izlagača, kojih je – nakon 24 prve godine u Sarajevu, zatim 46 u Beogradu, 64 u Šibeniku i 72 u Ljubljani – ovaj put čak 86, daleko najviše u Jadranskoj regiji. Među njima su vodeći globalni proizvođači sa Security 50 liste, kao i renomirani regionalni distributeri, instalateri i integratori. Ukratko, predvodnici naše industrije doći će u Skoplje u potrazi za poslovnim partnerima. Zato nećemo pogriješiti ako kažemo: ako želite doći do pravih kontakata i povećati udio na makedonskom, ali i regionalnom tržištu sigurnosti, Adria Security Summit je pravo mjesto za vas.

Dobro nam došli!

Zaštita podataka u oblaku
Iako je svijest o rizicima usporila širu primjenu tehnologije računarstva u oblaku (cloud), aplikacije kojima se pristupa putem virtuelnog okruženja postaju sve popularnije zahvaljujući rješenjima poput modela upravljanja identitetima i pristupom u vidu usluge

INTERVJU
– Georgi Lazarov, prodajni menadžer za Balkan, Grčku i Kipar, March Networks

TRŽIŠTA
– AI i analitika za bogatije iskustvo prilikom kupovine

PROIZVODI I SISTEMI
– Nove tehnologije u zaštiti kritičnih podataka
– Šta industrijska robotika donosi u narednim godinama?
– Novi nadzorni centar kompanije NIKOB Security
– ASSA ABLOY Aperio: Deset godina povjerenja i inovacija za bežičnu kontrolu pristupa
– HIKVISION: Skalabilno rješenje u fabrici za proizvodnju guma
– Honeywell Intevio: Integrisani sistem javnog razglasa i glasovne signalizacije
– Partizan: Praktična mobilna aplikacija za rad s videosistemima
– Advanced Axis EN: Samo najbolji za najbolje
– Mobotix Cactus koncept: Sveobuhvatna strategija zaštite videonadzornih sistema

TEME
– Pametni ekrani i ogledala
– Šta donosi Akt o cyber sigurnosti Evropske unije

DOGAĐAJI
– U susret sajmu ISAF 2019

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *