Magazin

a&s Adria br.126

Bilo je lijepo u Beogradu, dobro došli u Šibenik

Konvencijski centar Solaris Resorta u Šibeniku (Hrvatska) ove će godine ugostiti najveći sigurnosni događaj u regionu Adria Security Summit 2017. Izbor tog konferencijskog kompleksa u hrvatskom primorskom gradu bio je i više nego logičan s obzirom na to da je riječ o tek sagrađenom modernom objektu čiji kapaciteti ispunjavaju naše zahtjeve za velikim brojem posjetilaca. Centar je dio Solaris Beach Resorta i najsavremenija je lokacija za sve vrste poslovnih sastanaka i događanja u Hrvatskoj. To je i najveći objekat takve vrste u zemlji. Posjeduje dvoranu s 1.500 sjedećih mjesta te prvi konvencijski centar s ukupno 4.000 m2 kongresnog i izložbenog prostora te 11 dvorana. Jedinstven objekat za jedinstveni događaj.

Kada je Adria Security Summit 2017 u pitanju, trebamo još jednom napomenuti da se od ove godine održava pod okriljem Interseca, jednog od najvećih sajmova sigurnosti na svijetu, odnosno u saradnji s njegovim organizatorom Messe Frankfurtom. Prema pokazateljima u svim kategorijama, Adria Security Summit će i ove godine ostvariti rast, bilo da su u pitanju konferencijski ili izložbeni segmenti. Ove godine registrovan je i rekordan broj izlagača, a očekuje se prisustvo blizu 800 učesnika. Glavne teme događaja su zaštita infrastrukture i objekata, sigurnost zaposlenika i korisnika usluga, sprečavanje gubitka podataka i drugih vrijednosti, napredni integracijski koncepti, moderne tehnologije zaštite te stanje i perspektive privatne sigurnosti. Partneri projekta i domaćini su ponovo vodeća strukovna udruženja iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije. Summit će imati nešto drugačiji program u odnosu na prethodne, pri čemu će prvi dan biti manje predavanja, ali dvije panel-diskusije, što ostavlja vremena za B2B i poslovni networking, koji i jeste suština događaja. Drugi će dan, pak, biti predstavljeno deset uspješnih projekata, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu. Novina je i nova Android/iOS aplikacija, koja će učesnicima olakšati praćenje svih sadržaja te brzu interakciju s organizatorima.

Zato vas još jednom pozivamo da ne propustite priliku i pridružite nam se na najvećem susretu profesionalaca iz vodećih 400 kompanija proizvođača, distributera, sistem-integratora, instalatera i konsultanata, te krajnjih korisnika u regionu. Dobro nam došli!

Mahir Hodžić

Duboko učenje u sigurnosnoj industriji

Od uređaja za pohranu u sigurnosnoj industriji redovno se zahtijeva da barataju ogromnom količinom neobrađenih podataka. Kako se sve više susrećemo s projektima sigurnih gradova različitih veličina, broj nadzornih čvorova dosegao je stotine hiljada. Efikasno prikupljanje, analiza i primjena podataka te njihovo inteligentno korištenje po svemu sudeći su neizbježan cilj cjelokupne industrije.

INTERVJU

 • Laurence Kenny menadžer marketinga, Pyronix

AKTUELNOSTI

 • Michael Hirsch Bosch Security Systems
 • Fizička sigurnost: Važnost implementacije soft vještina u sektoru privatne sigurnosti

TRŽIŠTA

 • TOP 25 Italija: Provjereni i novi igrači zajedno potiču rast sektora
 • Pametne kancelarije: Nove tehnologije transformišu i radni prostor

PROIZVODI I SISTEMI

 • Savjeti iz Hikvisiona : Kako duboko učenje doprinosi sigurnosnoj industriji
 • ASSA ABLOY: Kontrola pristupa na udaljenim vodovodnim lokalitetima
 • Dahua Technology: Inovacija, kvalitet i usluga
 • MOJO Networks : Kognitivni WiFi – revolucija je počela!

TEME

 • IT sigurnost: Sigurnosni propusti u programima i na društvenim mrežama
 • SMAhome: Gubi li Amazon tržište pametnih domova

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *