Magazin

a&s Adria br.127

Sljedeća destinacija Slovenija

Održan je još jedan Adria Security Summit. Bez lažne skromnosti, nesumnjivo najveći, najkvalitetniji i najposjećeniji poslovni događaj do sada. I dok se zavjesa s najznačajnijeg regionalnog sigurnosnog događaja polahko spuštala, organizacijski odbor Summita, zadužen da sve u pozadini funkcionira besprijekorno, počeo je praviti analizu urađenog. Iz ugla organizatora možemo reći da smo prilično zadovoljni postignutim i da je Summit i ovaj put sigurno ispunio naša očekivanja, ali i očekivanja učesnika. Grad Šibenik i Solarisov konferencijski centar pokazali su se kao odličan izbor, a Summit sa svojom jedinstvenom koncepcijom i zahvaljujući naporu organizatora i sponzora ponovo je zabilježio rast u svim segmentima. Naravno, to ne znači da nema prostora za dalji napredak. Svakako da ima, a nastojat ćemo, kao i do sada, da stalno podižemo i unapređujemo stepen organizacije gdje god to bude moguće.

Generalni zaključak odbora je da bi Summit trebao doživjeti određene izmjene u koncepciji koje će mu omogućiti prvenstveno veću produktivnost, ali i još bolju posjećenost. Već sada vam možemo najaviti da će naredni Summit doživjeti određene promjene u konferencijskom, odnosno izložbenom smislu, gdje će veći fokus biti upravo na izložbenom dijelu manifestacije, s obzirom na to da je to želja značajnog dijela sponzora i izlagača da ostvare više kontakata i održe više sastanaka. Posebno se to odnosi na sastanke s krajnjim korisnicima, odnosno instalaterskim firmama, čiji ćemo interes nastojati privući novim sadržajima. Također, u saradnji s jednom velikom regionalnom kompanijom, u planu je i uvođenje QR kodova u proces registracije te kategorizacije karata, koja će imati za cilj da privuče što više posjetilaca na Summit. Mišljenja smo da će različite vrste ulaznica omogućiti posjetiocima izbor da posjete onaj dio ili dijelove manifestacije koji ih tačno zanimaju.

Za kraj iskoristit ću priliku da se zahvalim kompletnom organizacijskom timu, našim prijateljima i strukovnim udruženjima, sponzorima i svim učesnicima na još jednom nezaboravnom događaju. Nadam se da ćemo se u još većem broju okupiti i na narednom Summitu, čiji će domaćin biti Slovenija. Mi smo s pripremama već počeli, pa vas pozivamo da nam se narednom periodu javite i osigurate svoje prisustvo na najvećoj sigurnosnoj smotri u regiji. Vidimo se uskoro.

Mahir Hodžić

Adria Security Summit 2017: Kvalitet koji privlači

Treći Adria Security Summit powered by Intersec u punom je sjaju ugostio poslovne saradnike i goste u veleljepnoj konferencijskoj dvorani Solaris Resorta u Šibeniku. Nakon cjelogodišnje pripreme najveća konferencija i izložba industrije sigurnosti u Jadranskoj regiji okupila je 620 stručnjaka iz 27 zemalja

INTERVJU

 • Dean Jones: direktor veleprodaje za EMEA regiju, Mojo Networks

AKTUELNOSTI

 • Adria Security Summit: 2017 Case Study Excellence Awards
 • Adria Security Summit: Rekli su o Summitu…
 • Fizička sigurnost: Train Brain Soft Plan za ovladavanje vještinama komunikacije kod zaštitara

TRŽIŠTA

 • Više od sigurnosti: Tranzicija sa sigurnosti na internet stvari
 • Rješenja za vertikalna tržišta: Širenje pametnih rješenja u oblasti maloprodaje

PROIZVODI I SISTEMI

 • VMS u svijetu interneta stvari: Novi izazovi za sisteme upravljanja videom
 • ComNet: Rješenja za brži prijenos podataka preko Etherneta
 • Bosch: Bosch čini sigurnim promet u Eurasia tunelu
 • Pyronix: X-tremno pouzdana vanjska perimetarska detekcija
 • Assa Abloy: SMARTair upraviteljima nudi kontrolu, a studentima sigurnost
 • Špica Systems: Specijalna rješenja kompanije Špica
 • Nikob obezbeduvanje: Video zid: povećanje efikasnosti i bezbednosti

TEME

 • IT sigurnost: Kako prepoznati da smo postali meta hakerskog napada

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *