Magazin

a&s Adria br.178

I zvuk je bitan, zar ne?

Često ne razmišljamo u tom smjeru, ali zvuk je osnova za početni odgovor na incident. Poboljšani uvid u stanje na terenu dovodi do adekvatnijih i proporcionalnijih odgovora na incidente. To znači da osoblje dobija više informacija na lakši način, što pomaže u donošenju boljih odluka o odgovoru na novonastale situacije. Zvuk podiže kvalitet ovih uvida, što dovodi do adekvatnijeg odgovora i, u konačnici, boljih rezultata. Odličan primjer je integracija zvuka s protivprovalom, čime se omogućava osoblju da zvuk sa scene prati uživo. Uz pomoć detaljnijih kritičnih informacija, sigurnosno osoblje može lako utvrditi da li je neki događaj stvarna prijetnja i obavijestiti nadležne službe o potrebi izlaska na teren. Zvuk je i multiplikator efikasnosti kada je integrisan u sigurnosni sistem jer može podići sigurnost, zaštitu i poslovne operacije na viši nivo. Zato i ne čudi što je usvajanje zvučnih i inteligentnih komunikacija za sigurnosne aplikacije u stalnom porastu.

 

Društvene i tehnološke promjene i napredak doprinose sve dinamičnijem rastu. U segmentu sigurnosti potražnju podstiču nove mogućnosti audiotehnologije, uključujući poboljšanu analitiku zvuka. Zvuk ima bitnu ulogu u skraćivanju vremena odgovora i može spriječiti situacije u kojima se, naprimjer, svađa pretvara u fizički obračun. Tu je i prilika za blagovremenu intervenciju prije nego što dođe do većih fizičkih ili psihičkih povreda, pa čak i gubitka života. Također, dodavanjem audiorješenja sigurnosnom sistemu možete povećati operativnu efikasnost. To se postiže eliminacijom manuelno obavljanih procesa i pojednostavljivanjem potreba za izvještavanjem.

 

Naša redakcija je ispratila mnoštvo događaja u proteklih šesnaest godina, a po jednu takvu priču, koju vam toplo preporučujemo, ovaj put smo otišli u predgrađe Madrida, gdje smo napravili reportažu o usponu ZKTeca. Za kraj želimo iskoristiti priliku da krovnoj hrvatskoj organizaciji privatne zaštite Cehu zaštitara čestitamo 30 godina uspješnog rada i postojanja.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *