Magazin

a&s Adria br. 180

U korak s tehnologijom

U turbulentnim vremenima postpandemijske i ratne zbilje, kojoj, nažalost, još jednom svjedočimo, važno se iznova prisjetiti značaja sigurnosti u privatnim i poslovnim prostorima. U objektima u kojima radimo ili gdje posjećujemo klijente ljudi i imovina moraju biti dobro zaštićeni jer nesreće i incidenti mogu ne samo ugroziti reputaciju vlasnika zgrada nego uzrokovati i finansijske gubitke, pa i tragedije. Kako bi kreirali sigurno okruženje za korisnike i posjetioce, menadžeri zgrada se zato sve više okreću pametnim tehnologijama.

Najčešći izbor u tom smislu su pametne kamere. Riječ je o kamerama pogonjenim analitikom s vještačkom inteligencijom za otkrivanje svih objekata i abnormalnih pojava. Radi veće efikasnosti, mogu obavljati i funkcije brojanja ljudi, čime mogu pomoći u kontroli i prevenciji bolesti tokom i nakon pandemije, ali i u slučajevima prinudne evekuacije. Osim toga, sve popularnije tehnologije su i hibridni oblak, HVAC sistemi kao i softverska rješenja za upravljanje zgradama. Više o tome možete čitati u jednoj od glavnih tema magazina, a toplo vam preporučujemo i reportažu s neobične promotivne turneje pet velikih kompanija po francuskim gradovima, kojoj su prisustvovali i novinari našeg magazina.

Za kraj ćemo vas podsjetiti da će početkom oktobra u Zagrebu biti održan još jedan Adria Security Summit. Drago nam je što možemo objaviti da je prijavljen najveći broj izlagača otkada se održava ovaj regionalni događaj, što će pratiti i veliki broj posjetilaca iz cijeloga svijeta. Konferencijski i popratni program ove godine bit će održan čak u pet dvorana. Dakle, mnogo je razloga da i vi planirate dolazak.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *