Magazin

a&s Adria br. 183

Novi iskorak Adria Security Summita

Sa zadovoljstvom mogu reći da je iza nas organizacijski najuspješniji Adria Security Summit Powered by Intersec. Sa gotovo 2.500 posjetilaca iz 59 zemalja vodeći regionalni susret sigurnosne industrije – u to više nema sumnje – poprimio je karakter međunarodnog događaja. U odnosu na 31 zemlju porijekla posjetilaca na prošlogodišnjem okupljanju u Beogradu, u ovom segmentu zabilježeno je 87-postotno povećanje, što je podatak koji će obradovati sve buduće izlagače i posjetioce.

Važno je reći da 38,43% od ukupnog broja posjetilaca obnaša upravne funkcije u kompanijama: vlasnika, izvršnog direktora ili voditelja odjela. Dakle, najmanje svaka treća osoba je donosilac odluka u svojim preduzećima, tako da je Summit opet potvrdio ulogu mjesta na kojem možete sresti pravu osobu za dogovaranje saradnje.

U izložbenom dijelu učestvovala je i svoja rješenja i proizvode predstavila 131 regionalna i međunarodna kompanija, što je povećanje od čak 77 posto ili 57 štandova više u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Najvažnija novina Adria Security Summita u Zagrebu bila je prvi put pokrenuta startup pozornica, u čijem je dvosatnom programu učestvovalo deset mladih firmi, a zatim podcastima obogaćen konferencijski program, u kojem su učestvovala dva važna stručnjaka u industriji sigurnosti – predsjednik Upravnog odbora ONVIF-a i vlasnik Ajax Systemsa.

Za kraj treba reći da su za kvalitet i profesionaliziranost Adria Security Summita zaslužni upravo svi naši sponzori i partneri, naročito oni koji su s nama od samih početaka, stoga im i ovaj put upućujemo posebnu zahvalnost.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *