Magazin

a&s Adria br. 196

Nova godina, nove prilike

U savremenom sigurnosnom okruženju pravilno razumijevanje PA/VA sistema, njihove integracije sa sigurnosnim protokolima i raznovrsnih scenarija primjene od ključne je važnosti za uvođenje efikasnih mjera sigurnosti i postizanje bržih reakcija tokom kriznih situacija. Kako bismo bili sigurni da smo maksimalno iskoristili svoj sistem razglasa i evakuacijskog ozvučenja, vrijeme je da istražimo sve opcije za postizanje optimalne funkcionalnosti takvih sistema i maksimalne iskoristivosti njihovih mogućnosti. Upravo je to i glavna tema ovog broja magazina.

A kako maksimalno iskoristiti potencijal našeg PA/VA sistema bila je glavna tema webinara koji je u decembru organizirala redakcija magazina a&s Adria. Na njemu smo imali privilegiju da ugostimo stručnjake iz industrije Dragana Petrovića, predstavnika prodaje u kompaniji ATEÏS Europe, Andreasa Kreuzera, inžinjera prodaje u TOA Electronicsu, Henninga Matthiesa, direktora poslovnog razvoja PA/VA sistema u Zenitelu, i Marca Morimandu, menadžera izvoza i stručnjaka za proizvode u italijanskoj kompaniji PASO. Njihove uvide u ovu važnu temu dijelimo s vama u nastavku magazina, a za ovaj uvod reći ćemo da tekst nudi jedan kvalitetan panoramski pogled na optimalno korištenje razglasnih i evakuacijskih sistema, s uvidima koji će lako naći praktičnu primjenu kod svakog ko želi poboljšati efikasnost svog PA/VA sistema.

Druga važna tema koju obrađujemo tiče se nedavnog istraživanja Security 50, u kojem je obrađen i indeks tehničke zrelosti i prikladnosti tehnoloških trendova u 2023. Na osnovu odgovora 633 tržišna igrača iz cijeloga svijeta donosimo vam vrijedne uvide u tehnologije koje su oblikovale godinu iza nas u industriji videonadzora i kontrole pristupa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *