Konferencije Regija

Banja Luka u fokusu IT zajednice kroz još jedan TechHosted

Regionalna IT konferencija TechHosted održat će se 11–13. oktobra u LANACO Tehnološkom centru u Banjoj Luci.

Slogan ovogodišnjeg susreta je “Tech-sperience the moment”, a okupit će stručnjake iz cyber sigurnosti, usluga u oblaku, tehnologija za finansijski sektor i vještačke inteligencije.

Prvi dan svoja iskustva podijelit će Ned Lomigora, osnivač i izvršni partner Falcon Venture Partnersa. Njegov rad na vještačkoj inteligenciji započeo je u MIT AI Labu, gdje je njegovo istraživanje rezultiralo formiranjem Auto ID centra. Bio je upravljački partner privatnog investicijskog fonda koji je ulagao u napredne proizvodne kompanije. Izgradio je i uspješno izašao iz nekoliko tehnoloških startupa u SAD-u.

U okviru drugog dana kao keynote predavač govorit će Aco Momčilović, gostujući profesor na Švicarskoj školi za biznis i menadžment – upravljanje ljudskim resursima, organizacijsko ponašanje i AI za poslovanje. Vlasnik je kompanije FutureHR, radi kao HR i poslovni stručnjak/konsultant za različite klijente.

Robert Petrunić otvorit će posljednji dan predavanjem “Tko i kako će nas hakirati sutra v2”. Robert radi kao viši konsultant za informacijsku sigurnost u Eduron IS-u, kompaniji posvećenoj obrazovanju o IT sigurnosti, penetracijskim testovima i kompjuterskoj forenzici. On je Microsoft, EC-Council i ISC2 certificirani trener. Posljednjih devetnaest godina radi na programima koji se odnose na etičko hakiranje i svijest o IT sigurnosti za sistem-administratore, programere i konsultante za IT sigurnost.

Trećeg dana opet će se održati i DevHosted, konferencija posvećena developerima, na kojoj će učestvovati tri govornika: Dino Esposito, poznati AI stručnjak s više od 20 objavljenih knjiga i preko 1.000 članaka, Zoran Horvat, Principal konsultant u Coding Helmet Consultancyju, i Mihailo Joksimović, viši softverski inžinjer u Microsoftu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *