Kontrola pristupa

CLIQ Connect smanjuje putne troškove i rasipanje energije

Vođenje održivog poslovanja je sve veći izazov za sve nas. Još teže je kompanijama koje posluju na disperziranim lokacijama ili rade sa mobilnom radnom snagom. Kilometraža raste kako se radnici moraju vraćati u matične firme da bi preuzeli ključeve ili ažurirali svoja prava pristupa. Korištenje automobila i kombija je sve veća budžetska stavka koja, uz to, proizvodi i štetne emisije ugljika. Srećom, postoji i rješenje.

Uprkos napretku na planu podizanja efikasnosti motora, mobilni radnici koriste sve više goriva i povećavaju ugljični otisak vaše kompanije. Vaš biznis ćete brzo učiniti održivim ako smanjite broj pređenih kilometara. Ipak, smanjenje kilometraže uz održavanje nivoa sigurnosti nije lako, posebno ako se za zaključavanje udaljenih lokacija oslanjate na mehaničke ključeve. CLIQ Connect tehnologija eliminira potrebu da se radnici vraćaju u sjedište kompanije kako bi preuzeli ili vratili mehanički ključ.

Sa CLIQ Connect sistemom, svako nosi svoj programabilni CLIQ ključ i ažurira svoja prava pristupa u hodu, za šta im je potreban samo pametni telefon. To znači manje kilometraže u putu i manje novca nepotrebno potrošenog na gorivo. To je jednostavno rješenje za postizanje održivosti.

Sigurnost za održivost

CLIQ Connect je dio pouzdanog CLIQ ekosistema kontrole pristupa i daje mu neposredan operativni pečat. Bežični sistem za zaključavanje baziran je na više formata mehatroničkih cilindara i programabilnih elektronskih ključeva. Sa CLIQ Connectom, korisnik ključa više ne mora lično i fizički ažurirati svoja ovlaštenja uz potrebu vraćanja u sjedište kompanije, niti čak ni pristupati najbližem programskom uređaju. Sve što mu je potrebno je CLIQ Connect aplikacija i Bluetooth veza.

U pitanju je jednostavan, fleksibilan i održiviji sistem. On štedi gorivo i trenutno smanjuje emisije.

Aplikacija povezuje vaš programabilni CLIQ Connect ključ sa CLIQ Web Managerom putem šifrirane veze. Da biste promijenili prava pristupa za korisnika ključa ili potvrdili njegovu valjanost, vaš administrator sistema pristupa CLIQ Web Manageru sa bilo koje lokacije i ažurira ih. Sistemom se lako upravlja preko zaštićenog softvera u oblaku koji je povezan sa aplikacijom.

Korisnik ključa uspostavlja Bluetooth vezu između svog CLIQ Connect ključa i aplikacije za sigurno ažuriranje pristupnih ovlaštenja ili potvrdu validnosti ključa. Dakle, nema potrebe za putovanjem ni za potrošnjom goriva. Nedavni Izvještaj o budućnosti goriva navodi sljedeći zaključak: „Goriva na mnoge načine utiču na održivost i rješavanje ovog pitanja bi trebalo biti važan prioritet za kompanije.“ * CLIQ Connect će se pobrinuti da vaše poslovanje ide u pravom smjeru.

Koliko biste nepotrebno potrošenog goriva i energije mogli uštedjeti prelaskom na CLIQ Connect tehnologiju? Za više informacija, preuzmite besplatan alat za ekološku provjeru na https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/cliq-sustainability

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *