Videonadzorni sistemi

Dahua Technology: Proizvodi AI serije najpopularniji među korisnicima

Manifestacija dodjele nagrada održava se svake godine i obuhvata najutjecajnije i najpopularnije proizvode među kupcima i sistem-integratorima na globalnom nivou. Današnji kupci sigurnosnih proizvoda traže svestrana rješenja, koja nude ne samo prilagodljivost, kompatibilnost i sliku visoke rezolucije nego i tehnologiju za prepoznavanje lica, zaštitu perimetra i druge AI tehnologije
Priredio: Odjel marketinga, Dahua Technology
E-mail: overseas@dahuatech.com

Dahua Technology, jedan od vodećih svjetskih proizvođača pametnih videonadzornih rješenja i usluga u oblasti interneta stvari (IoT), dobitnik je nagrade u kategoriji najboljeg proizvoda za kupce koje dodjeljuje a&s. Nagrada se odnosi na tri proizvoda u kategoriji mrežnih kamera i dva u segmentu mrežnih i digitalnih videosnimača. Među njima su četiri proizvoda iz AI serije, dok jedan dolazi iz HDCVI porodice. Dahua je ovime još jednom potvrdila kvalitet svojih najnovijih proizvoda i tehnologija, kao i status jednog predvodnika u sigurnosnoj industriji.

Svestrana rješenja
Potaknuta sve izraženijim potrebama u okviru tržišne niše, globalna potražnja za visokokvalitetnim sigurnosnim rješenjima i naprednim tehnologijama bilježi stalni rast. Današnji korisnici sigurnosnih proizvoda traže svestrana rješenja, koja nude ne samo prilagodljivost, kompatibilnost i sliku visoke rezolucije nego i tehnologiju za prepoznavanje lica, zaštitu perimetra i druge AI tehnologije. Zbog toga se kupci sve više okreću kompaniji Dahua Technology i njenoj sveobuhvatnoj ponudi integrisanih kamera, sistema i tehnološki podržanih rješenja kako bi zadovoljili svoje sve složenije zahtjeve. Inače, manifestacija dodjele ovih nagrada održava se svake godine i obuhvata najutjecajnije i najpopularnije proizvode u industriji, koje biraju kupci i sistem-integratori na globalnom nivou. U kategoriji mrežnih kamera za najbolje proizvode u 2018. godini odabrani su 2 MP Starlight bullet mrežna kamera (IPC-HFW8242E-Z4FD-IRA-LED), 4K 40x Starlight IR PTZ AI mrežna kamera (DH-SD8A840WA-HNF) i 2 MP HDCVI kamera za aktivno odvraćanje (HAC-ME2241C-W). U kategoriji mrežnih i digitalnih videosnimača nagrade su dobili 2U 8HDD AI mrežni videosnimač (DHI-IVSS7008-1T) te 16-kanalni petobridni 4K 1 U digitalni videosnimač (XVR8216A-4KL-I).

Nagrađeni proizvodi
Kako potražnja za sigurnosnom tehnologijom raste širom svijeta, Dahua nastoji implementirati revolucionarne tehnologije i donijeti inovacije u segment proizvoda i rješenja za tržište nove generacije. S misijom omogućavanja „sigurnijeg društva i pametnijeg života“, nastavit će se fokusirati na „inovacije, kvalitet i usluge“ kako bi bila na usluzi partnerima i klijentima širom svijeta.

IPC-HFW8242E-Z4FD-IRA-LED 2 MP Starlight bullet mrežna kamera
Ova AI mrežna kamera s mogućnošću prepoznavanja lica posjeduje pametni čip visokih performansi opremljen tehnologijom dubokog učenja, koji može ponuditi veoma precizno snimanje lica. Osim toga, podržava detekciju lica u realnom vremenu, kao i analizu karakteristika lica i upravljanje bazom podataka sa slikama. S Dahua Starlight tehnologijom, kamera je idealna za primjenu u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja.

DH-SD8A840WA-HNF 4K 40x Starlight IR PTZ AI mrežna kamera
Prvi je model iz serije PTZ AI kamera koje nudi Dahua Technology. Koristi najnapredniju vještačku inteligenciju, uključujući algoritme za duboko učenje, koji prvenstveno služe za praćenje ljudi i vozila, čime se krajnjim korisnicima pruža veća fleksibilnost i preciznost detekcije. Uz napredne funkcije poput prepoznavanja lica, metapodataka i zaštite perimetra, ovaj model je idealan za lokacije kao što su velike javne zone, ključne saobraćajnice i otvoreni prostori.

HAC-ME2241C-W 2 MP HDCVI kamera za aktivno odvraćanje
Ovaj PIR model čini eksterna/interna kamera opremljena sistemom dualne detekcije. Ona koristi video i infracrveni senzor za preciznu detekciju pokreta. Posjeduje i sistem za aktivno odvraćanje od napada, koji upozorava uljeze bijelim svjetlom i zvučnim signalom i prije nego što korisnici saznaju za incident. Kamera je idealan izbor za lokacije kao što su dvorišta, uredi, skladišta ili trgovine kojima treba zaštita od upada i provjera situacije na terenu putem videa.

XVR8216A-4KL-I 16-kanalni petobridni 4K digitalni videosnimač
Integracija inteligentne zaštite perimetra, naprednog prepoznavanja lica i kvalitetnog pretraživanja metapodataka omogućava primjenu ovog modela u širokom spektru sektora: od maloprodaje, preko bankarstva do nekretnina. Uz patentiranu HDCVI tehnologiju, ovaj videosnimač podržava prijenos podataka na daljinu, jednostavnu nadogradnju i nadzor koji kombinira internet stvari i analognu tehnologiju. Sve navedeno dostupno je u kombinaciji s vrhunskom 4K rezolucijom putem koaksijalnog kabla.

DHI-IVSS7008-1T 8 HDD AI mrežni videosnimač
Kao proizvod iz serije Deepsense, ovaj videosnimač kombinira pregled, pohranu i reprodukciju videa te njegovu inteligentnu analizu u jednom uređaju. Uz svoj napredni GPU i primjenu tehnologije strukturiranja slike i prepoznavanja lica, uređaj može prepoznati ciljanu osobu u kratkom vremenskom intervalu, čime se proces pretraživanja videa čini efikasnijim, a unapređuje se i tačnost alarma u realnom vremenu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *