Svijet

Geutebrück završio reorganizaciju

Njemačka kompanija Geutebrück je u posljednje četiri godine prošla radikalnu i stratešku transformaciju. Uporedo s ulaganjem u nove prodajne strukture s ciljem približavanja korisnicima, Geutebrück je razvio i novu softversku platformu, visokoskalabilno fleksibilno cloud rješenje s unaprijeđenim pretraživanjem i prepoznavanjem objekata zasnovanom na vještačkoj inteligenciji i neuronskim mrežama.

Poslujući na visokokonkurentnom međunarodnom tržištu softverskih sistema za upravljanje videom, srednje velika kompanija sa sjedištem u blizini Bonna i dalje je u stopostotnom porodičnom vlasništvu još od osnivanja 1970. godine.

Kako bi bili još brži i fleksibilniji, dva izvršna direktora Katharina Geutebrück i Christoph Hoffmann proširili su nadležnost za donošenje odluka na još četiri osobe. Christine Heger-Essig je glavna tehnička direktorica, odgovorna za razvoj i marketing proizvoda. Andreas Degen kao glavni finansijski direktor pokriva sve interne usluge. Glavni poslovni direktor Burkhard Henzgen rukovodi odjelima za podršku prodaji u Evropi i globalno, a Tarek Schönfelder preuzima odjeljenje za prodaju u inostranstvu i razvoj globalnog tržišta kao glavni komercijalni direktor.

Katharina Geutebrück i njen suprug Christoph Hoffmann i dalje zajedno upravljaju kompanijom: “Svijet se mijenja neviđenom brzinom i moramo se prilagoditi tome. Digitalizacija traži brže, fleksibilnije i agilnije poslovanje i kompanije. Svi se moramo prilagoditi tome. Naš cilj je da kompanija koju je moj otac osnovao prije 50 godina i dalje igra važnu ulogu u oblikovanju naše međunarodne industrije”, rekla je Katharina Geutebrück.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *