Događaji Sajmovi

ISE 2017 – jedina veza koju trebate

Sajam Integrated Systems Europe najveći je sajam audio-vizuelne opreme i rješenja za sistemsku integraciju na svijetu. Prvi put u svojoj historiji, prošle je godine trajao četiri dana, privukavši rekordni broj registriranih posjetilaca (više od 65.000) te preko 1.100 svjetskih proizvođača audio-vizuelne opreme i ponuđača usluga.

Posjetioci iz preko 150 zemalja svijeta, uz veliki broj onih koji su došli izvan Evrope, omogućili su da se ISE profilira kao autentična međunarodna manifestacija koja ima za cilj da okupi vodeće svjetske proizvođače audio-vizuelne opreme, dobavljače i krajnje korisnike.

Tehnološki sektori

Sajam ISE 2017 traje od 7. do 10. februara i održat će se u nagrađivanom amsterdamskom sajamskom i konferencijskom centru RAI. U toku su radovi koji će omogućiti da dolazeći sajam bude najbolji i najveći do sada. Najbolji dokaz za to je uključivanje dodatne dvorane (Dvorana 9) i reorganizacija rasporeda sajamskog prostora s ciljem maksimalnog podizanja nivoa zadovoljstva posjetitelja. Od 14 dvorana koje se koriste za sajam ISE, digitalno oglašavanje ima svoj poseban prostor u Dvorani 8, uz dodatak da su važniji izlagači prisutni u svih 14 dvorana.

Sajamski prostor je generalno podijeljen prema različitim tehnološkim sektorima. Tu su digitalno oglašavanje i vanjsko digitalno oglašavanje, integrisana komunikacija, pametne zgrade, profesionalni zvučni sistemi, rješenja za domove, edukativna tehnologija i pametne zgrade. Posljednja dva segmenta su novina za 2017. godinu i oni odražavaju interes izlagača za ova dva brzorastuća sektora.

Sajam ISE je postao ključna evropska destinacija za predstavljanje najnovijih tehnologija iz oblasti objedinjenih komunikacijskih sistema i rješenja, uključujući: integrisane videokonferencije i sisteme, tehnologije tzv. teleprisustva, rada i radnika na daljinu, usluge u cloudu, umrežene interaktivne bijele table, ponuđače upravljanih usluga, sistem-integratore i ponuđače informacijsko-komunikacijskih usluga.

Od tehnologija pametnih zgrada bit će obuhvaćeni: klima-uređaji, kontrola rasvjete i zasuna, sigurnosni sistemi, grijanje, ventilacija, nadzor, uzbunjivanje, kontrola vode, upravljanje energijom, mjerenje, audio i kućanski aparati.

ISE je nezaobilazna platforma za kompanije koje se bave proizvodnjom, distribucijom i integracijom audio opreme. Posjetioci dolaze na sajam kako bi se upoznali s najsavremenijom profesionalnom audioopremom i iskusili šta znači integracija sa širokim spektrom različitih aplikacija, od ozvučenja na manifestacijama do glasovne evakuacije i sigurnosti. Preko 250 izlagača audioopreme će se predstaviti na sajamskom prostoru.

Rješenja za domaćinstva imaju svoj poseban prostor u okviru sajma, i to u dvoranama 1 i 5. U njima se nalazi i poseban prostor za demonstraciju rada rješenja namijenjenih domaćinstvima i on funkcionira kao dodatni izvor informacija i stručnih znanja o ovom ključnom sektoru. Ovaj će segment okupiti 200 relevantnih izlagača koji će predstaviti svoja rješenja.

Posljednjih nekoliko godina došlo je do uspona novih obrazovnih tehnika poput tzv. obrnutih učionica, vršnjačkog i kolaborativnog učenja, mješovitog učenja i snimanja nastave. Tehnološki eksperti i kompanije su prepoznali sve izraženiji značaj tehnologije za obrazovanje i danas nude svoje proizvode i rješenja. Ovo se uklapa u generalni trend sve veće zastupljenosti edukativnih tehnologija na sajmu ISE, zbog čega će njegovo izdanje za 2017. imati posebnu dvoranu za ovaj segment.

Edukativni programi

Pored bogatih sadržaja, posjetitelji sajma ISE 2017 će imati priliku da posjete veliki broj posebnih manifestacija i edukativnih stručnih programa. CEDIA i InfoComm International kontinuirano organiziraju posebne obuke tokom sajma kombinirajući format konferencije, radionice i specijalističke treninge. Ova dešavanja su različitih formata, od 30-minutnih InfoCommovih Flashtrack prezentacija do cjelodnevnih konferencijskih programa i radionica, a sve sa ciljem zadovoljavanja potreba što većeg broja posjetilaca.

Posebni prostori nazvani ISE Show Floor Theatres nalaze se unutar dvorana i u njima izlagači i njihovi klijenti održavaju besplatne prezentacije. Kao takvi, oni predstavljaju posebnu priliku za posjetitelje da prisustvuju prezentacijama projektantskih studija slučaja, tehnoloških inovacija i poslovnih analiza  koje u intimnom i inovativnom ambijentu održavaju eksperti,  konsultanti i proizvođači  iz ovog sektora.

Za ovogodišnje izdanje sajma predviđeni su sljedeći posebni prostori za prezentacije: InfoComm International Commercial Solutions Theatre za komercijalna rješenja, a koji sponzorira Crestron;  CEDIA Residential Solutions Theatre za rješenja namijenjena kućanstvima; ISE Audio Solutions Theatre za audio rješenja; InfoComm International Unified Communications Solutions Theatre za objedinjena komunikacijska rješenja, uz sponzorstvo Crestrona  i CEDIA Smart Building Solutions Theatre za rješenja za pametne zgrade čiji je sponzor KNX.

Atraktivni gost

Nesumnjivo najatraktivniji segment sajma je završno obraćanje koje je planirano za petak. Organizatori sajma su potvrdili da će se posjetiocima i učesnicima na ceremoniji koja je planirana za 10. februar 2017. obratiti Daniel Lamarre, predsjednik i direktor kompanije Cirque du Soleil.

Već preko 30 godina Cirque du Soleil je jedna od najboljih kompanija koja se bavi produkcijom i organizacijom živih zabavnih sadržaja. Njeni poznati šou programi su Varekai, Amaluna, TORUK – The First Flight, koji je inspiriran Avatarom Jamesa Camerona, The Beatles LOVE i Michael Jackson ONE i svaki od njih nudi fantastičnu kombinaciju akrobatike, specijalnih efekata, vizuelnih sadržaja i muzike. Ova kompanija kontinuirano demonstrira na koji način se kreativni izričaj može nadopuniti korištenjem savremene audio-vizuelne tehnologije koja obogaćuje i podiže kvalitet tematike nastupa. Danas ova kompanija posluje na pet kontinenata i najveća je svjetska firma te vrste u oblasti teatarske produkcije.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *