Događaji Sajmovi

ISE 2017: katalizator rasta i inovacija: Posjetili smo najveći evropski sajam audio-video industrije

Dosada najposjećenije izdanje najvećeg evropskog sajma integrisanih sistema tokom svoja četiri dana privuklo je svjetsku zajednicu profesionalaca s tržišta audio-vizuelnih tehnologija. Želeći ostati u trendu s najnovijim tehnologijama u sektoru bliskom sigurnosti, odlučili smo i ove godine posjetiti sajam u Amsterdamu

Priredio:Damir Muharemović

E-mail: redakcija@www.asadria.com

Do zatvaranja sajma u petak, 10. februara, najveći evropski sajam integrisanih sistema, koji postoji od 2004. godine, nedvosmisleno je pokazao zbog čega je primarna međunarodna destinacija za profesionalce iz oblasti sistemskih integracija i audio-vizuelnih tehnologija. Na ISE-u 2017 u Amsterdamu su 1.192 vodeća svjetskaprodavača AV opreme i pružaoca pratećih usluga predstavila svoje najnovije tehnologije za digitalne potpise, unificiranu komunikaciju, audio, pametne zgrade, stambene sektore i edukaciju. Sajmom je vladala pozitivna atmosfera. Izlagači su, uključujući i 202 kompanije koje su prvi put učestvovale na sajmu, više nego prije predstavljali svoje proizvode i rješenja u primjerima iz “stvarnog svijeta”, osmišljenim da odgovore potrebama sve većeg broja krajnjih korisnika koji posjećuju sajam.

Pogledajte video reportažu sa sajma ISE 2017:

Rast u svakom smislu

ISE 2017 sajmu je prisustvovalo rekordnih 73.413 posjetilaca. Ovo predstavlja porast od 11,7% u odnosu na izdanje iz 2016. godine. Posjetioci su pristigli iz 150 različitih zemalja, odražavajući tako globalni značaj i uticaj sajma, dok je na medijske kuće i štampu otpadaloskoro 600 registrovanih posjetilaca. Direktor za organizaciju događaja u okviru Sajma integrisanih sistema Mike Blackman kontinuirani uspjeh sajma prokomentarisao je na sljedeći način: “Osluškujemo industriju i slušamo naše izlagače. Ulažemo u sajam i, što je također bitno, imamo ljude koji stvaraju onakvu vrstu sajma za kakvu nam je rečeno da je potrebna. Riječ je o istinskoj saradnji i želio bih se zahvaliti svima koji su bili uključeni.” Sajam je počeo i završio sdva inspirativna izlaganja. Njih su održali nagrađeni arhitekta Ole Scheeren te Daniel Lamarre,predsjednik i direktorCirque du Soleila. Oba govornika su u svojim izlaganjima istražila kako su kreativno razmišljanje i inovativni tehnološki razvoj potrebni za unapređivanje arhitektonskog dizajna i produkcije događaja uživo. ISE 2017 je u 14 sala u RAI Amsterdam centru donio četiri rekordima ispunjena dana lansiranja novih proizvoda, konferencija za štampu, dodjela nagrada, konferencija, seminara i ostvarivanja poslovnih kontakata. Suvlasnici ISE-a, CEDIA i InfoComm International, organizovali su dva sadržajem popunjena edukacijska programa za instalacije na stambenom i komercijalnom tržištu. Ispostavilo se da je riječ o njihovim najsveobuhvatnijim i najuspješnijim programima evropskog profesionalnog razvoja do sada.

Veliki uspjeh

“ISE 2017 je bio najbolje i najznačajnije izdanje za CEDIA-u do sada. Proširili smo našu edukacijsku ponudu i udvostručili broj rezervacija na više od 800. ISE 2017 također nam je pružio sjajnu priliku da se povežemo s velikim brojem naših članova iz cijeloga svijeta. Naš štand je bio stalno zauzet, posebno tokom CEDIA govora. Sajam je doživio veliki uspjeh i jedva čekamo iduću godinu”, rekao je direktor CEDIA-e Vin Bruno. Inače, CEDIA je trgovinska asocijacija i osnivač najvećeg godišnjeg sajma stambene tehnologije, te okuplja 3.700 firmi kojima pomaže edukacijom, treninzima, poslovnim analizama i certificiranjem u svim fazama njihovog poslovanja. Brojni izlagači su iskoristili sajam kako bi predstavili stotine novih proizvoda i usluga, a mnogi od njih su također iskoristili priliku da predstave svoje štandove na što inovativniji i dramatičniji način. Efekti toga su bili i dopadljivi i inspirativni.

InfoComm

“ISE 2017 je bio fantastičan za InfoComm, ali što je još važnije, bio je to pozitivan sajam za AV industriju u cjelini”, rekao je CTS, CAE i RCDD direktor te izvršni direktor InfoComm Internationala David Labuskes. “Kao što ISE i svi naši InfoComm sajmovi širom svijeta pokazuju, ovo je živa, rastuća globalna zajednica. Posvećeni smo tome da budemo katalizator rasta tržišta, a ova nam je sedmica pokazala da smo na pravom putu”, istakao je on. Osnivač InfoComma, najvećeg svjetskog sajma za AV kupce i prodavače, InfoComm International, također je asocijacija za uspostavljanje standarda, certifikaciju i edukaciju, a okuplja više od 5.000 kompanija širom svijeta. ISE 2018 će se održati u RAI Amsterdam centru u periodu od 6. do 9. februara. Imat će dodatnu salu kako bi se mogle smjestiti nove kompanije

Pogledajte fotografije sa sajma ISE 2017:

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *