Kontrola pristupa

Kako softver Openings Studio pojednostavljuje složene projekte specifikacija u Danskoj

Østre Landsret, visoki sud za istočni region Danske, bavi se građanskim i krivičnim predmetima. U novoj velikoj zgradi suda, projektanti su postavili preko 650 vrata i iskoordinirali aktivnosti više dionika projekta, uključujući Swedoor, glavnog švedskog dobavljača vrata i srodnih tehnologija.

Proces je zahtijevao slanje tačnih specifikacija za vrata direktno u modele projekata u Revitu i drugim tipovima softvera za projektovanje. Greške u isporuci vrata i sigurnosnih komponenti mogu biti skupe u smislu vremena i novca. Pri tom, minimiziranje grešaka ubrzava izvođenje radova.

I transparentnost je važna. Različiti dionici projekta moraju uvijek pratiti i koristiti model projekta i, pri tom, biti potpuno sigurni da su detalji specifikacija aktuelni.

ASSA ABLOY Openings Studio nudi sve ovo i više. Ovaj intuitivan softver za specifikaciju vrata pojednostavljuje protok informacija o specifikacijama za sve dionike tokom vremenskog trajanja svakog projekta.

U Danskoj i drugdje, Openings Studio je most saradnje između ASSA ABLOY-a, Swedoora, bravara, građevinskih izvođača i arhitekata. Pri tom se svima štedi vrijeme i pojednostavljuje rad na projektu.

Koordiniranje informacija o specifikacijama i vratima

 Openings Studio softver povezuje softver za arhitektonsko projektovanje sa bazama podataka koje sadrže podatke o specifikacijama vrata. Kada to odobre menadžeri projekta, softver može isporučiti detaljne specifikacije direktno u popularnim projektnim paketima kao što su Revit i ARCHICAD.

To je od ključnog značaja za složene aktivnosti projektovanja i izgradnje. „Naša saradnja se sastoji od potpune revizije cijelog projekta, vrata po vrata. Tako se naš zajednički korisnik osjeća sigurno i zna da se vrata i cijeli paket uklapaju“, objašnjava Per Løvstad, menadžer prodaje u SWEDOOR JW Denmark. Openings Studio je alat koji pomaže razmjenu informacija o vratima, osiguravajući efikasno donošenje odluka i isporuku komponenti.

„Mi pregledamo sva vrata u projektu, jedna po jedna“, dodaje Ole Madsen iz ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark. „Određujemo boju, veličinu, debljinu i prag. Na kraju, specifikacija komponenti u Openings Studio softveru usklađena je sa funkcijom vrata. Prikazujemo 3D vizualizaciju zgrade u softveru na velikom ekranu i prolazimo kroz raspored komponenti.”

Sposobnost kompanije ASSA ABLOY da isporuči sveobuhvatan asortiman mehaničkih i elektronskih rješenja za vrata ponudila je dodatnu uštedu vremena za zgradu suda Østre Landsret. Objekat je opremljen ASSA ABLOY DC700 Cam-Motion zatvaračima vrata, mehaničkim cilindrima za zaključavanje Triton, panik uređajima, električnim i elektromagnetnim bravama EL480/EL580/PE590 i drugim tehnologijama.

Softver Openings Studio je pojednostavio sve relevantne tokove razmjene informacija. „Izvođač radova i prodavnica opreme mogu da vide isto što i mi, čak i bez instaliranog Revita na računaru“, dodaje Ole Madsen.

„Ovu saradnju mogu preporučiti svima koji rade veće projekte sa vratima i pratećim dodacima“, dodaje Per Løvstad.

Saznajte kako je partnerstvo sa ASSA ABLOY-ovim stručnjacima za BIM i specifikacije pomoglo arhitektima, građevinskim investitorima i menadžerima objekata u dokumentu koji možete preuzeti na

https://campaigns.assaabloyopeningsolutions.eu/hubfs/AA_BIM%20CS%20references_final.pdf

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *