Svijet Vijesti

Prvi laserski modul za bijelu svjetlost na svijetu

Kompanija Laser Components USA predstavila je Albalux FM, za koji se vjeruje da je prvi laserski modul za bijelo svjetlo s visokousmjerenim optičkim izlazom za precizno i kontrastno osvjetljenje u medicinskoj opremi i mašinskom vidu sljedeće generacije.

Albalux FM je, kako kažu u kompaniji, spreman pokrenuti novi val inovacija u rješenjima za iluminativnu opremu za endoskopiju i hirurške operacije, proizvodne pogone i 3D mašinski vid. S pouzdanom, visokom optičkom snagom, daljinskim fiber-optičkim snopom i sigurnom pogonskom elektronikom u kompaktnom kućištu mogućnosti su višestruke.

Ključna komponenta Albalux FM-a je Laserlight tehnologija iz SLD Lasera. Zasnovan na GaN semipolarnim plavim laserskim diodama, Laserlight generiše sjajnu bijelu svjetlost, koja je više od 10 puta jača u odnosu na današnje LED diode, ali uz minimalnu potrošnju energije i dug životni vijek.

Za maksimalnu transmisiju svjetlosti i preciznu usmjerenost snopa ugrađena su optička vlakna koja omogućuju do sada neviđen 150 lumena CW izlaz s oštrim uskim rubovima. Rezultat je poboljšan prikaz, koji skraćuje vrijeme obrade, čini nadzor u proizvodnji pouzdanijim te poboljšava dijagnostiku za pacijente.

Albalux FM je dizajniran tako da korisnicima omogući punu fleksibilnost u standardnim i kastomiziranim zahtjevima. Plug-and-play modul ima prilagođenu elektroniku, koja omogućava siguran rad Laserlight diode.

“Ovo sve u jednom rješenje pomjerit će tradicionalno osvjetljenje iz statusa quo, a sistem-integratorima ponuditi brz plasman na tržište. Naše iskustvo u oblasti optike, elektronike i laserske tehnologije u kombinaciji sa znanjem iz mehanike, kućišta i fiber-optičkih tehnologija omogućuje nam da brzo odgovorimo na zahtjeve tržišta“, kazao je Gary Hayes, direktor Laser Componentsa.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *