Regija Vijesti

Prvo regionalno strukovno udruženje

Tržište sigurnosti Jugoistočne Evrope je početkom decembra dobilo još jedno strukovno udruženje, ali koje prvi put prevazilazi nacionalne granice naših zemalja i djeluje na nivou cijele regije.
Riječ je o Regionalnoj asocijaciji udruženja menadžera sigurnosti JI Europe (Southeast Europe Corporate Security Association – SEECSA), koja će okupljati menadžere sigurnosti s ciljem brže razmjene informacija i potrebe za sinergijskim djelovanjem. Cilj SEECSA-e jeste i omogućiti menadžerima sigurnosti usavršavanje kroz internu Business Security akademiju.

Članice Asocijacije su udruženja menadžera sigurnosti iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a uskoro bi im se trebale pridružiti i asocijacije iz Bugarske, Crne Gore i Rumunije.

Za sjedište budućeg udruženja odabran je Zagreb, a prvi predsjednik će do 2020. biti prof. dr. sc. Dragan Trivan iz Srpske asocijacije menadžera korporativne sigurnosti.

Osim SAMKB-a, osnivači SEECSA-e su Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS), slovenski Institut za korporativne sigurnosne studije te Makedonsko udruženje menadžera sigurnosti.

Predsjednici udruženja menadžera korporativne sigurnosti iz Slovenije, Srbije i Makedonije: Denis Čaleta, Dragan Trivan i Atanas Kozarev učestvovali su i na panel-diskusiji na Hrvatskim danima sigurnosti održanim u Zagrebu.

Related Posts

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *